Δυστύχημα στα Τέμπη: Άλλους δυο συμβασιούχους σταθμάρχες κάλεσε για κατάθεση ο εφέτης ανακριτής

Τέμπη: Άλλους δυο συμβασιούχους σταθμάρχες κάλεσε για κατάθεση ο Εφέτης Ανακριτής Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στον Ειδικό εφέτη ανακριτή καταθέτουν σήμερα δύο συμβασιούχοι σταθμάρχες της Λάρισας, για το δυστύχημα στα Τέμπη, κατόπιν αιτήματός του πρώτου αλλά και της υπεράσπισης του σταθμάρχη, που είχε την απογευματινή βάρδια στο σταθμό.

Ο δικαστικός λειτουργός θέλει να έχει την πλήρη εικόνα για την οργάνωση των βαρδιών και για αυτό έχει καλέσει σε κατάθεση άλλους δύο σταθμάρχες - μια γυναίκα και έναν άλλον συμβασιούχο - οι μαρτυρίες των οποίων αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στον τρόπο λειτουργίας του σταθμού της Λάρισας.

Μέχρι στιγμής, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, την πόρτα το ειδικού εφέτη-ανακριτή θα περάσει ο παλαιότερος σταθμάρχης, εκείνος του οποίου η βάρδια έληγε στις 11 το βράδυ αλλά φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα. Ο ίδιος φαίνεται πως θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 11 το βράδυ αλλά και ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι και τις 11, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας στις 11:02 το βράδυ.

Ακολουθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαρτίου η απολογία του επιθεωρητή, ο οποίος αναμένεται να ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στη βάρδια, και μέχρι και τις 11 το βράδυ, να υπάρχουν δύο άτομα. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.

Πηγή: ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ