Δύο πολίτες στη Χίο βούτηξαν στη θάλασσα και έσωσαν μικρό δελφίνι

Δύο πολίτες στη Χίο βούτηξαν στη θάλασσα και έσωσαν μικρό δελφίνι Facebook Twitter
1

Η Ειρήνη Ντινιακουδάκη και ο Μιχάλης Πατμεντζής έσωσαν χθες ένα μικρό δελφίνι που εξόκειλε στην παραλία του Βροντάδου Κατσουνάκι.

Το  δελφίνι, μήκους περίπου ενάμιση μέτρου εντόπισε στα βότσαλα η Ε. Ντινιακουδάκη.

Ο κος Πατμεντζής ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και στη συνέχεια ανέλαβε δράση. Το μετέφερε προσεκτικά στη θάλασσα, κολύμπησε μαζί του και το οδήγησε στα ανοιχτά . Το Λιμενικό Σώμα και η Πυροσβεστική που έσπευσαν στο σημείο  δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

«Μόλις το πλησίασα είδα ότι ο φυσητήρας του δούλευε κανονικά, συνειδητοποίησα ότι ήταν ζωντανό και άρχισα να το βρέχω. Ήταν πληγωμένο στη μύτη και στο λαιμό. Μετά ήλθε και ο κύριος που το πήρε προσεχτικά και το οδήγησε στο πέλαγος», δήλωσε στο politischios.gr  η Ε. Ντινιακουδάκη.

«Το πήρα στα χέρια μου, το έβαλα στη θάλασσα και το οδήγησα στα ανοιχτά να φύγει. Είχε χάσει τον προσανατολισμό του και επέστρεψε πίσω τρεις τέσσερις φορές, αλλά το πήρα και το πήγα μέσα ξανά, μέχρι που βρήκε το δρόμο του και έφυγε», λέει ο Μ. Πατμεντζής.

πηγή: Politischios.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Ήταν πληγωμένο στη μύτη και στο λαιμό ...επέστρεψε πίσω τρεις τέσσερις φορές"Μήπως δεν ήταν απλώς τραυματισμένο αλλά και εξαντλημένο, και ήθελε να είναι στα ρηχά προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις (αλλιώς πνίγονται);Έχω ακούσει από θαλάσσιο βιολόγο ότι πολύ συχνά δεν έχουν εξοκείλει, αλλά έρχονται στα ρηχά επίτηδες για να ξαποστάσουν επειδή είναι άρρωστα ή χτυπημένα. Οπότε οι καλοθελητές τα ρίχνουν πάλι πίσω, ξανά και ξανά, μέχρι τα δελφίνια να πουν αστοδιάλο και να πάνε σε διπλανή παραλία που δεν έχει καλοθελητές.Μπορεί να κάνω και λάθος. Υποθέτω οι λιμενικοί ξέρουν.