«Δράση»: Πρεμιέρα για τη νέα δίκυκλη ΟΠΚΕ που αντικαθιστά την ομάδα «Δέλτα»

«Δράση»: Πρεμιέρα για τη νέα δίκυκλη ΟΠΚΕ που αντικαθιστά την ομάδα «Δέλτα» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«Δράση» θα είναι το όνομα της νέας δίκυκλης ΟΠΚΕ που θα αντικαταστήσει την ομάδα «Δέλτα» και κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα. 


Το όνομα σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωσε την Παρασκευή στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη γενική αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να δώσει τις τελευταίες εντολές και να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, και για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της «ομάδας Δράση».

Στη νέα μηχανοκίνητη ομάδα που θα βρίσκεται στο δρόμο τη Δευτέρα, οι βασικές συστάσεις της Ασφάλειας Αττικής είναι αυτοσυγκράτηση, επιχειρησιακή ετοιμότητα και ομαδικό πνεύμα. Ήδη από την Κυριακή θα υπάρξει πιλοτικά η εμφάνιση μίας ομάδας. Η νέα ομάδα αποτελείται από συνολικά 51 αστυνομικούς, οι οποίοι θα αποτελούν στην ουσία την δίκυκλη ΟΠΚΕ και αρχικά θα ειναι 5 ομάδες των δέκα αστυνομικών η καθεμιά. Θα εργάζονται εξάωρο, δύο ομάδες το πρωί, δύο το απόγευμα και μια ακόμη ενισχυτική όπου χρειάζεται.

Στο βασικό οπλισμό τους θα περιλαμβάνεται αλεξίσφαιρο γιλέκο, το όπλο του κάθε αστυνομικού, αλλά και όταν, χρειάζεται, θα φέρουν και κοντά υποπολυβόλα. Επίσης, θα φορούν επιαγκωνίδες στα χέρια και τα πόδια. Ό,τι, δηλαδή, περιλαμβάνει και ο εξοπλισμός της ειδικής ομάδας ΟΠΚΕ.

Βασικός τους στόχος της «Δράσης» θα ειναι η πάταξη της εγκληματικότητας ενώ θα ενεργοποιείται και σε δύσκολα επιχειρησιακά περιστατικά, όπως επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν, εκκενώσεις καταλήψεων και επιθέσεις κατά αστυνομικών μετά από επεισόδια. Κυρίως όμως θα περιπολούν στον αστικό ιστό, με βασικότερο χώρο το κέντρο της Αθήνας. Οι 51 αστυνομικοί έχουν εμπειρία στην άμεση δράση, τη ΔΙΑΣ και υπηρεσίες της ασφάλειας ενώ πέρασαν αυστηρή και μεθοδική εκπαίδευση.

Η οδηγία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία της νέας δίκυκλης υπηρεσίας ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναληφθούν αστοχίες και λάθη που είχαν παρατηρηθεί στη λειτουργία της ομάδας «Δέλτα». Θα πρέπει να είναι μία συγκροτημένη και απολύτως ψύχραιμη ομάδα που θα ακολουθεί ακριβώς τις εντολές του κέντρου επιχειρήσεων, μέσα στα αυστηρά πλαίσια των νόμων και των κανόνων εμπλοκής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ