Επιστρέφει η ομάδα ΔΕΛΤΑ - Σε τελική φάση η διαδικασία ανασύστασης

Επιστρέφει η ομάδα ΔΕΛΤΑ - Σε τελική φάση η διαδικασία ανασύστασης Facebook Twitter
0

Σε τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία ανασύστασης της ομάδας ΔΕΛΤΑ, την οποία είχε προαναγγείλει προεκλογικά και από την ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής, τουλάχιστον 120 άτομα από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), την Aμεση Δράση και άλλες υπηρεσίες της Αττικής έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να μετατεθούν στην υπό σύσταση ομάδα, ανταποκρινόμενοι σε κατεπείγουσα διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ). Από αυτούς, 30 υπηρετούσαν και στο παρελθόν στην ομάδα μέχρι την κατάργησή της το 2015.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, θα απαρτίζεται από 90 άτομα και θα ανήκει οργανικά όχι στην Άμεση Δράση, αλλά στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα την ΟΠΚΕ. Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί εάν η ομάδα θα διατηρήσει το παλιό όνομά της (ΔΕΛΤΑ) ή εάν θα μετονομαστεί.

Οι αστυνομικοί που θα μετέχουν σε αυτή θα μπορούν αυτόνομα αλλά πάντα κατόπιν άνωθεν εντολής να επεμβαίνουν για την αντιμετώπιση «μπαχαλάκηδων» στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης και να διενεργούν ελέγχους για θέματα εγκληματικότητας.

Ταυτόχρονα, όμως, θα συνεπιχειρούν με συναδέλφους τους από τις υφιστάσμενες Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (μετακινούνται με τζιπ) σε εξορμήσεις π.χ. στη Δυτική Αττική, ενώ θα ενεργοποιούνται και σε περιπτώσεις οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων. Αντίθετα, δεν θα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν με συχνά ιδιαίτερα προβληματικά αποτελέσματα.

Σε κάθε βάρδια θα υπάρχουν ετοιμοπόλεμες τρεις ομάδες δικυκλιστών, των δέκα άτομων η καθεμία. Οι αστυνομικοί θα εκτελούν 6ωρες και όχι 8ωρες βάρδιες, ενώ κατόπιν σχετικών εισηγήσεων, είναι πιθανό να εισπράττουν ένα επιπλέον επίδομα ύψους περίπου 80 ευρώ υπό μορφή «εκτός έδρας» αποζημίωσης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM