Δολοφονία Σουλεϊμανί: Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. σε «ευαίσθητους» στόχους στην Αθήνα

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. σε «ευαίσθητους» στόχους στην Αθήνα Facebook Twitter
Ενίσχυση της φύλαξης της αμερικάνικης πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί - EUROKINISSI/APXEIOY
0

Σε επιφυλακή βρίσκονται μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί οι ελληνικές Αρχές που εντατικοποιούν τα μέτρα ασφαλείας σε στόχους αμερικανικού ενδιαφέροντος, για την αποφυγή τυχόν όποιας εμπλοκής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, μετά από πολύωρες συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ, τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες ενώ δόθηκε εντολή για αυξημένες περιπολίες γύρω από αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους στη χώρα μας.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η ενίσχυση της φύλαξης της αμερικάνικης πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας με επιπλέον δυνάμεις ενώ παράλληλα γίνεται χαρτογράφηση κτηρίων και επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων που ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχους ομάδων που θέλουν να εκδικηθούν για τον θάνατο του Κασέμ Σουλειμανί. Αναλόγως, θα εκτιμηθεί ο βαθμός κινδύνου και αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα και κτήρια χρειάζονται επιπλέον φύλαξη.

Πληροφορίες από το κτήριο της Κατεχάκη που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, λένε ότι τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση πρόσωπα που κινούνται στους ιρανικούς κύκλους προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αλλαγές στις κινήσεις και τις επαφές τους. Στόχος των αρχών είναι να έχουν από την πρώτη στιγμή εικόνα για τις προθέσεις συγκεκριμένων ομάδων οι οποίες ίσως επιχειρήσουν εκδικητικές κινήσεις και να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά για να τις μπλοκάρουν.

Παράλληλα, αυξάνονται οι έλεγχοι τόσο στις εισόδους και εξόδους της χώρας όσο και στα άτομα που φθάνουν στα ακριτικά νησιά μέσω των μεταναστευτικών ροών. Όλα αυτά θα βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή για το επόμενο χρονικό διάστημα και ανάλογα με τα δεδομένα που προκύπτουν τα σχέδια θα αναπροσαρμόζονται και τα μέτρα θα ενισχύονται ή θα χαλαρώνουν.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ