Δολοφονία Σκαφτούρου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - «Η κόρη του μπήκε μπροστά για να τον προστατεύσει»

Δολοφονία Σκαφτούρου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - «Η κόρη του μπήκε μπροστά για να τον προστατεύσει» Facebook Twitter
0

Συνολικά 10 σφαίρες δέχθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος, ο οποίος δολοφονήθηκε ανήμερα του Πάσχα στα Δερβενοχώρια, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του.

Οι δράστες πυροβόλησαν συνολικά 15 φορές, με 10 από τις σφαίρες να πετυχαίνουν το θύμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις υποψίες της ΕΛΑΣ πως ο χειριστής του καλάσνικοφ - αυτό ήταν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε - ήταν πολύπειρος και ενδέχεται να έχει λάβει μέρος και σε άλλες δολοφονικές επιθέσεις.

Ο 55χρονος είχε καταδικαστεί, στο παρελθόν, σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση του συνδικάτου εγκλήματος και πέρασε αρκετά χρόνια έγκλειστος, ωστόσο τα ισόβια «έσπασαν» στο Εφετείο και αποφυλακίστηκε.

Από εκείνη την περίοδο συνήθιζε να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και να έχει μονίμως δίπλα του προστασία. Την ημέρα του Πάσχα, όμως, δεν ίσχυε τίποτα απ' όλα αυτά, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους εκτελεστές να δράσουν.

Κατά την κρατική τηλεόραση, γνώριζαν πως τα άτομα της φρουράς έλειπαν καθώς είτε παρακολουθούσαν το θύμα, είτε είχαν πληροφορίες εκ των έσω.

Βασικό ρόλο στις έρευνες παίζει η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους. Όπως αποδείχθηκε, είχε κλαπεί από την περιοχή του Ασπροπύργου εδώ και δύο χρόνια. Αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο που ερευνάται. Εάν, δηλαδή, σχεδίαζαν τη δολοφονία από τότε ή εάν κρατούσαν διάφορα κλεμμένα οχήματα για να τα χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές ενέργειες.

Επίσης, οι Αρχές ελπίζουν να συγκεντρώσουν στοιχεία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν στην περιοχή την ημέρα της δολοφονίας.

«Η κόρη του μπήκε μπροστά για να τον προστατεύσει»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο συνδικαλιστής στης ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, επεσήμανε πως ο 55χρονος είχε καταδικαστεί, συνολικά στη ζωή του, σε δις ισόβια και 26 χρόνια, αλλά ήταν έξω. 

Εξήγησε η Greek Mafia είναι μία μεγάλη εγκληματική οργάνωση. «Είναι κανονική μαφία, όπως η ιταλική μαφία» είπε. 

Σχετικά με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, είπε πως οι δράστες έδρασαν «χειρουργικά» και αποκάλυψε πως «η κόρη του, για να τον προστατέψει, μπήκε μπροστά στις βολές και τραυματίστηκε». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ