Δίπλωμα οδήγησης: Σε ισχύ παράταση επτά μηνών από την ημερομηνία λήξης

Δίπλωμα οδήγησης: Σε ισχύ παράταση επτά μηνών από την ημερομηνία λήξης Facebook Twitter
Δίπλωμα οδήγησης: Σε ισχύ παράταση επτά μηνών από την ημερομηνία λήξης (Eurokinissi)
0

Επτά μήνες παράταση για τα διπλώματα οδήγησης, από την ημερομηνία λήξης τους, έδωσε το υπουργείο Μεταφορών ακολουθώντας τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πολίτες μπορούν να οδηγούν μέχρι εξαντλήσεως των παραπάνω προθεσμιών χωρίς κανένα πρόβλημα. Εξαίρεση από την δυνατότητα αυτή, έχουν μόνο σε περιπτώσεις οδήγησης σε τρίτες εκτός Ε.Ε. χώρες.

Στην σχετική εγκύκλιο ορίζεται μεταξύ άλλων πως οι άδειες οδήγησης και τα Π.Ε.Ι. με ημερομηνία λήξης (σημείο 4β και στήλη 12 αντιστοίχως στο νέο έντυπο της άδειας οδήγησης) εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως την 31η Ιανουαρίου 2020, παρατείνονται έως και την 31η Ιουλίου 2020, για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

 

«Οι κάτοχοι αυτών δύνανται να υποβάλλουν την αίτηση για ανανέωση οποιαδήποτε ημερομηνία από εκδόσεως της παρούσας και έκτοτε» σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών.

Παράλληλα, προχωρά ομαλά η έκδοση ψηφιακού διπλώματος στους επιτυχόντες των εξετάσεων οδήγησης μέσω του gov.gr. Με τον τρόπο αυτό οι νέοι οδηγοί θα μπορούν άμεσα να οδηγήσουν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής, ενώ παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών.

Η προσωρινή άδεια οδήγησης έχει ισχύ για τέσσερις μήνες.

Υπενθυμίζεται πως οι επιτυχόντες οδηγοί, εισερχόμενοι στην κατηγορία «Πολίτες και Καθημερινότητα» και ακολούθως στην υποκατηγορία «Μετακινήσεις» του gov.gr, θα ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr

Στο ψηφιακό δίπλωμα (δείγμα επισυνάπτεται) αναγράφεται:

- 1. Επώνυμο

- 2. Όνομα

- 3. Ημερομηνία Γέννησης

- 4α. Ημερομηνία εξέτασης οδηγού

- 4β Ημερομηνία λήξης ψηφιακού διπλώματος

- 4γ. Υπηρεσία που εκδόθηκε το δίπλωμα

- 4δ. ΑΦΜ οδηγού

- 5. Αριθμός Αδείας που θα βγει κατά την εκτύπωση

- 9. Κατηγορία του διπλώματος

- 12. Παρατηρήσεις (οδήγηση με γυαλιά)

- 15. Κωδικός Υπουργείου για τη γνησιότητα.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ