Δημόσιο: Τηλεργασία για όσους ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου- Τι προβλέπει εγκύκλιος

Δημόσιο: Τηλεργασία για όσους ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου- Τι προβλέπει εγκύκλιος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Οι υπάλληλοι του δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα μπορούν να δουλεύουν με τηλεργασία, προβλέπει εγκύκλιος.

Συγκεκριμένα, οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα μπορούν να εργάζονται με τηλεργασία ή back office, έως τις 31 Αυγούστου, σε συνεννόηση με την υπηρεσία τους. Αυτό προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Επιπλέον, η εγκύκλιος περιλαμβάνει και την υπόδειξη για χρήση μάσκας από όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου, αλλά και τους πολίτες που επισκέπτονται τις δημόσιες υπηρεσίες. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης στις υπηρεσίες σε τρία ωράρια λειτουργίας, με ισοκατανομή του προσωπικού.

Ειδικότερα για το ωράριο λειτουργίας, η εγκύλιος παρέχει τη δυνατότητα «κατά την κρίση των αρμοδίων διευθύνσεων προσωπικού και υπό τη στάθμιση των πραγματικών περιστατικών που αφορούν στη λειτουργία εκάστης δημόσιας υπηρεσίας, να επανέλθουν σε ισχύ τα τρία ωράρια λειτουργίας που αφορούν στην προσέλευση και αποχώρηση των υπαλλήλων (7π.μ-15.00, 8.00π.μ.-16.00 και 9.00π.μ.-17.00) ή ακόμα και την παροχή εργασίας σε βάρδιες, ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο λειτουργίας εκάστης δημόσιας υπηρεσίας, προκειμένου να επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων».

Η εγκύκλιος για το δημόσιο ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 


Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ