Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας: Επιθέσεις σε πρόσφυγες και εργαζόμενους οργανώσεων

Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας: Επιθέσεις σε πρόσφυγες και εργαζόμενους οργανώσεων Facebook Twitter
0

Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας καταδικάζει πρόσφατα γεγονότα στοχοποίησης προσφύγων, αιτούντων άσυλο καθώς και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι οργανώσεις του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας καταγράφουν ολοένα και περισσότερα ξενοφοβικά και ρατσιστικά περιστατικά «από τοπικές μειοψηφικές ομάδες στα νησιά του Αιγαίου κατά νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών, εργαζομένων σε Διεθνείς Οργανισμούς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών καθώς και δημοσιογράφους».

«Η στοχοποίηση έχει κλιμακωθεί με σωματικές επιθέσεις σε εργαζομένους φορέων παροχής υπηρεσιών σε πρόσφυγες, με εμπρησμούς σε χώρους που προορίζονται για στέγαση ή άλλες υπηρεσίες σε πρόσφυγες, με περιστατικά παρεμπόδισης μετακίνησης ή αποτροπής αποβίβασης νεοεισερχομένων με παράλληλη έκφραση ρατσιστικών σχολίων καθώς και με εμπρησμούς αυτοκινήτων μη κυβερνητικών οργανώσεων. Είμαστε σοβαρά ανήσυχοι ότι εάν δεν υπάρξει προσήκουσα αντίδραση από τις αρμόδιες αρχές οι εν λόγω επιθέσεις ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν, δίχως να αποκλείεται κάποιες από αυτές να αποβούν και μοιραίες».

Κατά το Δίκτυο, η έξαρση των περιστατικών αυτών συνδέεται περαιτέρω άρρηκτα με τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών που «επιτείνεται επίσης από αποφάσεις όπως η πρόσφατη αναστολή της καταγραφής αιτημάτων ασύλου, η οποία συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου: η πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου πρέπει να αποκατασταθεί επειγόντως για την προστασία όλων όσων την χρειάζονται».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ