Δίκη Πισπιρίγκου: Διαφωνούν οι ιατροδικαστές για την αιτία του θανάτου της Μαλένας

Δίκη Πισπιρίγκου: Διαφωνούν οι ιατροδικαστές για την αιτία του θανάτου της Μαλένας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Δεν συγκλίνουν οι ιατροδικαστές που συμμετέχουν στη δίκη για την υπόθεση της Πάτρας, με κατηγορούμενη, τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφορικά με τον θάνατο της Μαλένας.

Ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης κατέθεσε ότι: «Δεν μπορεί να έφυγε από τη ζωή η Μαλένα από ηπατική ανεπάρκεια». Σε έλεγχο που διενήργησε σε συνεργασία με τον επίσης ιατροδικαστή, Νίκο Καλόγρηα, απέδωσαν τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, σε ασφυξία.

Το πόρισμα των δυο τους, οδήγησε στην απαγγελία κατηγορίας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε βάρος της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου, καταδικασμένης ήδη σε ισόβια για ανθρωποκτονία σε βάρος του πρωτότοκου παιδιού της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας υπογράμμισε πως η αρχική εκτίμηση της συναδέλφου του Χριστίνας Τσάκωνα περί ηπατικής ανεπάρκειας ως αιτίας θανάτου της Μαλένας «μας προβλημάτισε» καθώς δεν είχαν εντοπιστεί, όπως είπε, συγκεκριμένα ευρήματα και επίσης ότι η κλινική εικόνα του παιδιού δεν ήταν ανάλογη με αυτή τη διάγνωση.

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι απαντήσεις του ιατροδικαστή

Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα;

Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα… αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις (του ήπατος) που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη, πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γράφει για ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ.

Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα.

Ο κ. Καρακούκης τόνισε ότι λίγο πριν πεθάνει η Μαλένα, ήταν καλά, συμπληρώνοντας πως «δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα».

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ολοκληρώθηκε η εξέταση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευθυμιάδη, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης, είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει αλλά ούτε και να βεβαιώσει ότι ο θάνατος της Μαλένας αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια.

Επανέλαβε ωστόσο, πως τα ευρήματα της ιστολογικής ταιριάζουν με ασφυξία. «Αν μας ρωτήσει κάποιος "πάνε αυτά τα ευρήματα με ασφυξία;" θα πω, ναι, πάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευτυχιάδης.

Η κατάθεση του κ. Καρακούκη θα συνεχιστεί τις 30 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
Αγρότες:

Ελλάδα / Αγρότες: Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες οδούς - Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Μετά το τέλος της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις Σέρρες, οι αγρότες της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για συνάντηση
THE LIFO TEAM