Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6μμ

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6μμ Facebook Twitter
0

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό θα απευθύνει στις 18.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην άρση των μέτρων του lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού αλλά και τι θα ισχύει για το Πάσχα.

Νωρίτερα, η αρμόδια επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το «πράσινο φως» για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου.

Βασική προϋπόθεση να μην αλλάξουν όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τόσο τα καφέ όσο και τα εστιατόρια θα ανοίξουν με πολύ αυστηρούς όρους. Με τραπεζάκια έξω, συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα και μεγάλες αποστάσεις.

Παράλληλα, αποφασίστηκε και το άνοιγμα των σχολείων από τις 10 Μαΐου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει: 

  •    Άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου με τραπεζάκια έξω
  •    Άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων στις 10 Μαΐου
  •    Άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις 14 Μαΐου
  •    Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά

Σε ότι αφορά στο Πάσχα, η επιτροπή των ειδικών, όπως αναφέρουν πληροφορίες, εισηγήθηκε να μπορούν να βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι έως εννέα άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και μέχρι 12 άτομα αν το τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Παράλληλα, παραμένει η απαγόρευση στις μετακινήσεις εκτός νομού απαγορεύονται, ωστόσο, φαίνεται να αλλάζουν τα ωράρια όσον αφορά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας για να διευκολυνθούν οι πιστοί.

Για την Μεγάλη Εβδομάδα η επιτροπή εισηγείται η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 10 το βράδυ αντί για τις 9 που είναι σήμερα. Από την Δευτέρα του Πάσχα εισηγούνται να αρχίσει στις 11 το βράδυ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ