Δεν είχαν κάψει οι κουκουλοφόροι το Sprider, αλλά οι ιδιοκτήτες του!

Δεν είχαν κάψει οι κουκουλοφόροι το Sprider, αλλά οι ιδιοκτήτες του! Facebook Twitter
13

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας κατά των τότε μελών του δ.σ. της Sprider Stores για  προσχεδιασμένο εμπρησμό κτιρίου της αλυσίδας στην Ανθούσα, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η πυρκαγιά είχε αποδοθεί σε κουκουλοφόρους ταραξίες, όμως, όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για εμπρησμό με στόχο την είσπραξη της ασφάλειας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαράλαμπος Λακαφώσης, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των Σάββα και Αθανάσιου Χατζηιωάννου καθώς και κατά των υπόλοιπων μελών της τότε διοίκησης της εταιρίας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό, της απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και της απόπειρας απάτης. Απήγγειλε επίσης κατηγορίες για έκρηξη και εμπρησμό σε τέσσερις συνεργάτες της επιχείρησης που φέρονται να εμπλέκονται στην προσχεδιασμένη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πυρκαγιά.

 Η καταστροφική πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου 2012, και σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για «κουκουλοφόρους ταραξίες» που είχαν προκαλέσει επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ως αντίδραση στην ψήφιση του μνημονίου. Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο, υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ο εισαγγελέας θεωρεί ότι στόχος της όλης καταστροφικής επιχείρησης εμπρησμού, ήταν η είσπραξη ασφαλιζόμενου ποσού ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ.

 Για την υπόθεση της συγκεκριμένης πυρκαγιάς εξαρχής διατυπώθηκαν σοβαρά ερωτηματικά από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων της Πυροσβεστικής, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε απενεργοποιηθεί μέρος του συστήματος ασφαλείας λίγο πριν από τον εμπρησμό.

 Η πυρκαγιά στο κτήριο της Ανθούσας ήταν η τέταρτη που είχε σημειωθεί σε εγκαταστάσεις της Sprider Stores. Είχαν προηγηθεί η φωτιά, το 2004, σε αποθήκη της εταιρίας στον Άλιμο, και το 2008 οπότε κάηκαν το κατάστημα της Λυκόβρυσης αλλά και αυτό της Ερμού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

 Να σημειωθεί ότι οι αδελφοί Χατζηιωάννου, δεν είναι πλέον μέλη του ΔΣ της εταιρίας αν και εξακολουθούν να είναι οι βασικοί μέτοχοί της.

Τότε, μετά την πυρκαγιά, η εταιρία είχε βγάλει και ανακοίνωση, τονίζοντας ότι θα βγει από τη δοκιμασία δυνατότερη.

«Μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στο κτίριο που στέγαζε τα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της SPRIDER STORES, η εταιρεία μας δοκιμάζεται.

Οι ζημιές που υπέστησαν τόσο το κτίριο, όσο και τα εμπορεύματα και η υλικοτεχνική υποδομή είναι εξαιρετικά σημαντικές. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία είναι εδώ και είναι έτοιμη να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είναι κυρίως μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις στο βαθμό που επηρεάζουν μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία, όπως η SPRIDER STORES. Όλοι οι άνθρωποι της SPRIDER STORES, όμως είμαστε αποφασισμένοι, ότι μέσα από τη δοκιμασία, θα γίνουμε δυνατότεροι και καλύτεροι.

Οι διεργασίες και οι επαφές για να αποκαταστήσουμε τις σημαντικές ζημιές το συντομότερο δυνατό έχουν ήδη ξεκινήσει.

Παραμένουμε όλοι ενωμένοι, μια γροθιά, για να πάμε παρακάτω.»

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
"παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είναι κυρίως μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις στο βαθμό που επηρεάζουν μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία, όπως η SPRIDER STORES. Πηγή: www.lifo.gr"Σε όλα τα αυθαίρετα κυματίζει η γαλανόλευκη...
Α πα πα, κάλε καίνε οι ιδιοκτήτες τις επιχειρήσεις τους;Σιγά μην μας πείτε κιόλας ότι ο Κύριος Βγενόπουλος έκαψε την τράπεζά του ή ότι οι εφοπλιστές μας βουλιάζουν τα καράβια τους μόνοι τους... Αυτά τα κάνουν μόνο οι αναρχικοί και οι κομουνιστές από την ζήλια τους, επειδή είναι άπλυτοι...
Ρώτα επίσης ποιος σπεύδει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μια ώρα μετά τις φρικτές εικόνες, κάποιοι διέδιδαν στο ίντερνετ ότι δεν υπάρχουν νεκροί. Κι αμέσως μετά βγήκε η γελοία θεωρία περί μέτρων πυρασφάλειας.Ρώτα επίσης πόσες χιλιάδες μολότωφ έχουν πέσει σε διαδηλώσεις. Φλόγες βγάζουν, άρα στατιστικά όλο και κάτι θα λαμπαδιάσει.Α, το αρχικό ερώτημα. Ποιος ωφελείται; Οι τζαμάδες και οι μαραγκοί. Το βρήκα.
Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ δίνει στην ιστορία των "εμπρησμών" μία διάσταση που πολλοί υποψιάζονταν βάσιμα , αλλά δεν μπορούσαν να αποδείξουν ... ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ