Μεγάλη κίνηση καταγράφηκε σήμερα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το πρώτο Σάββατο μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. 

 

 

 

Παρότι το χρονικό όριο για τα SMS αγορών έχει οριστεί στις δύο ώρες, δεκάδες πρόστιμα βεβαιώθηκαν σε καταναλωτές στην Ερμού, όταν διαπιστώθηκε πως έστελναν διαδοχικά SMS για να παρατείνουν τον χρόνο μετακίνησής τους για δύο, τέσσερις και έξι ώρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. 

 

Έως και λίγη ώρα πριν το κλείσιμο των καταστημάτων, οι ουρές ήταν μεγάλες έξω από αρκετά μαγαζιά και οι τηλεοπτικοί φακοί κατέγραψαν εικόνες συνωστισμού. Την κίνηση σχολίασε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Σήμερα έκανα μία μεγάλη βόλτα στην Αγορά στο Μαρούσι και στην Κηφισιά. 'Απαντες φορούσαν μάσκα, οι επιχειρήσεις τηρούσαν τα μέτρα αλλά στους δρόμους υπήρχε πολύς κόσμος, ίσως και αναπόφευκτα. Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω» έγραψε μεταξύ άλλων. 

 

 

 

 

 

Προκειμένου να περιοριστεί η κίνηση στην οδό Ερμού, οι αρχές επικοινώνησαν με τα καταστήματα και υπάλληλοι των επιχειρήσεων ζήτησαν από ορισμένους πελάτες να δοκιμάσουν να ψωνίσουν κάποια από τις επόμενες ημέρες. Εν τω μεταξύ από την προσεχή Δευτέρα, θα τεθούν σε ισχύ και τα νέα αυξημένα όρια επιβατών για τα αυτοκίνητα και τα ταξί, επιτρέποντας την μετακίνηση περισσότερων ατόμων από και προς τις εμπορικές περιοχές. 

 

Οι μεγαλύτερες ουρές παρατηρήθηκαν έξω από καταστήματα ενδυμάτων και υποδημάτων, καθώς οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα πριν τα αγοράσουν σε αντίθεση με την περίοδο του click away.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr