Βουλή: Νέα αναστολή κατεδαφίσεων σε παραλίες- Καταψήφισε η αντιπολίτευση

Βουλή: Νέα αναστολή κατεδαφίσεων σε αιγιαλούς- Καταψήφισε η αντιπολίτευση Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε η τροπολογία που δίνει παράταση, μέχρι 31 Μαρτίου 2023, στην αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής, για έργα που υφίστανται πριν την 9η Μαρτίου 2021, σε αιγιαλούς και παραλίες.

«Η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των επαναλαμβανόμενων καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν μακροπρόθεσμα, εξαιτίας της πανδημίας, ως προς την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών νομιμοποίησης/τακτοποίησης των σχετικών έργων», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και πρόσθεσε ότι «η υλοποίηση κατεδάφισης και της αποβολής στην παρούσα χρονική συγκυρία, θα ήταν δυσχερής για πολυπληθείς ομάδες ενδιαφερομένων και τουριστικές επιχειρήσεις που επικεντρώνουν τη δραστηριότητα τους σε έργα κατασκευασμένα στον αιγιαλό και την παραλία, χωρίς να υφίσταται ενεργή απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών».

Ο κ. Βεσυρόπουλος είπε εξάλλου, ότι οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι δεν θα είχαν επαρκείς εναλλακτικές δυνατότητες μετά την κατεδάφιση και τη διοικητική αποβολή.

Την τροπολογία καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

«Η τροπολογία που φέρνετε δεν είναι μια απλή παράταση προθεσμιών. Η αναστολή εκτέλεσης των κατεδαφίσεων για ένα εξάμηνο, δίνει τη δυνατότητα νομιμοποίησης και σε κτίσματα που έχουν κριθεί οριστικώς κατεδαφιστέα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, και σχολίασε ότι ήδη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος καταθέτει απόψεις προς την κατεύθυνση αυτή.

«Είναι μια απλή παράταση και τίποτα άλλο», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

   «Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποδεχθήκατε τη νυχτερινή τροπολογία για την αναστολή των κατεδαφίσεων στους αιγιαλούς. Να ήσασταν ο υπουργός Ανάπτυξης, άντε και να το καταλάβω. Αλλά εσείς δεν κατανοείτε τους συμβολισμούς του υπουργείου σας;», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Τόνια Αντωνίου, απευθυνόμενη στον παριστάμενο υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, δεδομένου ότι η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης. «Στα διεθνή συνέδρια που συμμετέχει το υπουργείο σας, όπως λέτε, θα πάτε να πείτε τι αποδέχεστε για την παράταση του καθεστώτος της αυθαιρεσίας στον αιγιαλό;», είπε η κ. Αντωνίου.

«Πρόκειται για μια οριζόντια και γενικευμένη παράταση», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελής, και τόνισε ότι η τροπολογία είναι «προεκλογικού χαρακτήρα».

«Προσπάθεια ικανοποίησης συμφερόντων ιδιωτών, ισχυρών συμφερόντων φίλων της κυβέρνησης, οι οποίοι ωφελούνται σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος από αυτή την αναστολή», κατήγγειλε η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ελλάδα / Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως το θύμα πήγε να τον κλέψει - "Μαζί με άλλα τρία άτομα πήγαν να τον εκδικηθούν, γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος μια ανήλικης κοπέλας" αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου
NEWSROOM