Βόλος: «Τέσσερις φορές» δάγκωσε η οχιά την 4χρονη- Τα νεότερα για την υγεία της

Βόλος: Τέσσερις φορές δάγκωσε η οχιά την 4χρονη- Τα νεότερα για την υγεία της Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται πλέον το κορίτσι που δαγκώθηκε από φίδι στον Βόλο, καθώς έχει βγει από τη ΜΕΘ και πλέον αναρρώνει. 

«Ευτυχώς μεταφέρθηκε το παιδί από τη Λάρισα στη ΜΕΘ Ιπποκράτειου, είναι σταθερή, καλή κατάσταση, αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένο όπως ακούστηκε», δήλωσε ο Χρήστος Τζελέπης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο για το κορίτσι που το δάγκωσε το φίδι

Ο Χρήστος Τζελέπης στάθηκε στις σοβαρές ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας υπογραμμίζοντας ότι το Ιπποκράτειο διαθέτει τη μοναδική ΜΕΘ Παίδων στη Βόρεια Ελλάδα με 8 κλίνες. «Όποτε προκύπτουν τέτοια περιστατικά και είναι γεμάτη η μονάδα, γίνονται διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία ακόμη και στην Αθήνα και αλλού», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι την Τετάρτη συνεδρίασε η ομοσπονδία των συνδικαλιστών στην Αθήνα και θα περιμένουν τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου υπουργού.

Το 4χρονο κορίτσι ήταν με τη γιαγιά του στο νεκροταφείο του χωριού, όταν μέσα από τα χόρτα βγήκε ένα φίδι, οχιά όπως διαπιστώθηκε, το οποίο τη δάγκωσε στο χέρι τέσσερις φορές, σύμφωνα με το Mega. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς του παιδιού, που αρχικά το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί του χορήγησαν αντιοφικό ορό και το κορίτσι παρέμεινε στην Παιδιατρική κλινική για παρακολούθηση.

Παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην 1η δόση αντιοφικού για το δάγκωμα φιδιού

Αρχικά, το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και από εκεί στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί της χορήγησαν αντιοφικό ορό και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην παιδιατρική κλινική. Κατά πληροφορίες, η 4χρονη μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Λάρισας και εκεί αποφασίστηκε ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε η διευθύντρια της παιδιατρικής, το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην πρώτη δόση. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας όπου της χορηγήθηκε 2η δόση αντιοφικού, στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στη Μύκονο: Panic button σε 55χρονο μετά από καυγά

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στη Μύκονο: Panic button σε 55χρονο μετά από καυγά

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για τον καυγά σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος και των δύο για ενδοοικογενειακή βία ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος ζήτησε και εγκαταστάθηκε στο κινητό του τηλέφωνο η εφαρμογή panic button
LIFO NEWSROOM