Ένας ψαράς συνελήφθη, χθες το βράδυ στον Βόλο, καθώς βρήκε μπλεγμένο έναν δύτη στα δίχτυα του, χωρίς τις αισθήσεις, και αντί να ειδοποιήσει τις αρχές τον έριξε ξανά στην θάλασσα. 

 

Το πρωί της Κυριακής, ο 52χρονος ψαράς ανέσυρε με τα δίχτυα του ένα 74χρονο δύτη που αγνοείτο και, σύμφωνα με το Λιμενικό, τον έριξε ξανά στην θάλασσα με τα δίχτυα του χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές. 

 

Το λιμεναρχείο Βόλου διενεργεί προανάκριση. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

 

«Αναφορικά με τις έρευνες και τον εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο την 12.09.2021, γνωρίζεται ότι συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, 52χρονος ημεδαπός, στην παραλία "ΜΕΛΑΝΗ" Πηλίου Νομού Μαγνησίας για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. - Νόμος 4619/2019 (μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού).

 

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, ο 52χρονος, κατά τη διενέργεια αλιείας με Α/Κ σκάφος στην θαλάσσια περιοχή "ΞΥΝΟΒΡΥΣΗ" Πηλίου, ανέσυρε τα δίχτυα του, στα οποία βρέθηκε μπλεγμένος ο 74χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια, τον έριξε ξανά στη θάλασσα με τα δίχτυα του, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις Αρχές.

 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.»