Final 4 Euroleague LIVE

Το Bloode, σε συνεργασία με την Beat, μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε αιμοδότες με ασφάλεια

Το Bloode, σε συνεργασία με την Beat, μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε αιμοδότες με ασφάλεια Facebook Twitter
Όλοι γνωρίζουμε πως αυτές τις μέρες πρέπει να μείνουμε σπίτι - είναι άλλωστε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Ωστόσο, υπάρχει επιλογή για όσους θέλουν να βοηθήσουν δίνοντας αίμα.
0

Η αιμοδοσία τις μέρες του κορωνοϊού είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Πλέον είναι και αρκετά πιο εύκολη, καθώς το Bloode προσφέρει 24ωρη πληροφόρηση σχετικά με την αιμοδοσία, app με το δίκτυο σημείων αιμοδοσίας, ενώ, σε συνεργασία με την Beat, αναλαμβάνει τη μεταφορά και την ασφαλή επιστροφή του αιμοδότη στο σπίτι.

Όλοι γνωρίζουμε πως αυτές τις μέρες πρέπει να μείνουμε σπίτι, είναι άλλωστε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Ωστόσο, υπάρχει επιλογή για όσους θέλουν να βοηθήσουν, δίνοντας αίμα. Η αιμοδοσία είναι κάτι που δεν κοστίζει, αλλά έχει τη μεγαλύτερη αξία. Μία από τις συνέπειες της μεγάλης κρίσης των τελευταίων εβδομάδων είναι η κατακόρυφη μείωση των αποθεμάτων αίματος από τον δικαιολογημένο φόβο των αιμοδοτών να προσέλθουν στα νοσοκομεία. Τα ερωτήματα είναι εύλογα: είναι σωστό να βγω από το σπίτι για να δώσω αίμα; Υπάρχουν σημεία αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων; Είμαι ασφαλής μέσα στη διαδικασία σήμερα που κυκλοφορεί ο ιός;

Η πανδημία, η απαγόρευση κυκλοφορίας, ο φόβος για αιμοδοσία, η μείωση αποθεμάτων και ο κίνδυνος να χαθούν ακόμα περισσότερες ζωές, και μάλιστα όχι από την πανδημία, δημιουργούν μια «αλυσίδα» που καλούμαστε να «σπάσουμε» και να βοηθήσουμε να συνεχίσουν να υποστηρίζονται αυτοί που έχουν ανάγκη από αίμα.

Η απάντηση στα παραπάνω είναι ομόφωνα «ναι». Όπως επιβεβαιώνει και το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η επιδημία του ιού «αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στην ασφάλεια των μεταγγιζόμενων ασθενών». Με άλλα λόγια, η πανδημία, η απαγόρευση κυκλοφορίας, ο φόβος για αιμοδοσία, η μείωση αποθεμάτων και ο κίνδυνος να χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές –και μάλιστα όχι από την πανδημία– δημιουργούν μια «αλυσίδα» που καλούμαστε να «σπάσουμε» και να βοηθήσουμε να συνεχίσουν να υποστηρίζονται αυτοί που έχουν ανάγκη από αίμα.

Το Bloode, σε συνεργασία με την Beat, μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε αιμοδότες με ασφάλεια Facebook Twitter

Πλέον, η διαδικασία είναι απλή. Μπορούμε να καλέσουμε ένα Beat, το οποίο θα μας μεταφέρει δωρεάν και με ασφάλεια για να δώσουμε αίμα, ακολουθώντας 4 βήματα:

1. Αν έχετε απορίες για την αιμοδοσία την εποχή του κορωνοϊού μπορείτε να μπείτε στο bloode.org και η ειδική ομάδα του Bloode είναι διαθέσιμη 24/7 και πλήρως ενημερωμένη σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για να σας λύσει όλες σας τις απορίες.


2. Αν δεν ξέρετε πού να πάτε, η αιμοδοσία πραγματοποιείται πλέον και εκτός νοσοκομείων. Το Bloode έχει συγκεντρώσει όλα τα σημεία αιμοδοσίας που, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, είναι πιο ασφαλή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μαζί με πλήθος πληροφοριών στο www.bloode.org/coronavirus αλλά και στον διαδραστικό χάρτη του coronavirus.pineza.eu


3. Αφότου το αποφασίσετε, πρώτα στέλνετε το σχετικό μήνυμα στο 13033 με την αιτιολογία 1 στο έντυπο τύπου Β και βάζετε τη διεύθυνση του σημείου αιμοδοσίας. Στη συνέχεια καλείτε ένα ταξί Beat, την εταιρεία που στηρίζει έμπρακτα τον σκοπό, και θα σας μεταφέρει προς και από το σημείο αιμοδοσίας, καλύπτοντάς σας μέχρι και 7+7 ευρώ (διαδρομή μέχρι το σημείο αιμοδοσίας και επιστροφή). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Bloode για να πάρετε τον κωδικό.


4. Τέλος, επιστρέφετε στο σπίτι με το Beat.

Μέσα σε μία μόνο εβδομάδα η ομάδα του Bloode έχει ενημερώσει 11.000 εθελοντές αιμοδότες για τα σημεία που μπορούν να δώσουν αίμα, τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την αιμοδοσία και τι πρέπει να προσέχουν λόγω της πανδημίας. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε άμεση επαφή με το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας που συντονίζει τη συνολική προσπάθεια, καθώς και με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή των αιμοδοσιών και ενημέρωση των πολιτών.


Μένουμε σπίτι. Ενημερωνόμαστε για την αιμοδοσία. Δίνουμε αίμα.


Κάνουμε κάτι τώρα, για να μην κινδυνεύσει καμία ζωή από την έλλειψη αίματος.


Είναι στο χέρι μας να σώσουμε ζωές, ακόμα και στην πανδημία.

Λίγα Λόγια για το Bloode

To Bloode είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2015 και σκοπεύει στην αύξηση των αιμοδοτών και στην καλλιέργεια του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Στην ψηφιακή πλατφόρμα bloode.org μπορεί κάθε πολίτης να απευθύνει έκκληση για αίμα καθώς και να βρει όλες τις πληροφορίες για την αιμοδοσία. Από την ίδρυσή του το Bloode έχουμε διοργανώσει 86 εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με 42 φορείς και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα. Στην πλατφόρμα εκκλήσεων έχει λάβει συνολικά 309 εκκλήσεις για αίμα και αιμοπετάλια, στις οποίες έχουν ανταποκριθεί 621 εθελοντές αιμοδότες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: [email protected] | web: bloode.org/coronavirus/ | fb: facebook.com/Bloode.org/

 

Ελλάδα
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ