Βίντεο από καταδίωξη ταχυπλόου σκάφους με μετανάστες κοντά στη Ρόδο: Συνελήφθη ο διακινητής

Βίντεο από καταδίωξη ταχυπλόου με μετανάστες κοντά στη Ρόδο: Συνελήφθη ο διακινητής Facebook Twitter
Φωτ.: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
0

Ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες καταδίωξε σκάφος του Λιμενικού ανατολικά της Ρόδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το σκάφος εντοπίστηκε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές. Στη συνέχεια, καθώς ο 23χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις του Λιμενικού Σώματος, ακολούθησε καταδίωξη. Ο χειριστής, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, συνελήφθη, ενώ «από στεριάς εντοπίστηκαν από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή της παραλίας Αφάντου, 9 αλλοδαποί, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι φέρεται να αποβιβάστηκαν από το ως άνω ταχύπλοο σκάφος».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν ενημέρωσης στρατιωτικού παρατηρητηρίου, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ρόδου, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 23χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Από στεριάς εντοπίστηκαν από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή της παραλίας Αφάντου, εννέα (09) αλλοδαποί, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι φέρεται να αποβιβάστηκαν από το ως άνω ταχύπλοο σκάφος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ