Βατόπουλος: Πιθανό να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό το 2022

Βατόπουλος: Πιθανό να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό το 2022 Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Την εκτίμηση ότι πιθανώς να «τελειώσουμε με την πανδημία του κορωνοϊού το 2022» εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, θα έχει ανοσοποιηθεί μέχρι τότε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ερωτηθείς για το επιχείρημα καλύτερα να νοσήσουμε παρά να κάνουμε το εμβόλιο, υπογράμμισε πως δεν είναι καλύτερα γιατί υπάρχουν πολλά περιστατικά που καταλήγουν στις ΜΕΘ και ότι ακόμα φαίνονται οι απώτερες συνέπειες της νόσου οι οποίες δεν είναι γνωστές ακόμα ποιες ή πόσες θα είναι. «Το θέμα είναι να μην ανοσοποιηθεί με την νόσο ο κόσμος που θα έχουμε θανάτους και θα έχει απώτερες συνέπειες» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στη σημασία του εμβολιασμού είπε πως «αυτό που πετυχαίνουμε με το εμβόλιο δεν είναι να μην έχουμε πολλά κρούσματα αλλά να μην έχουμε σοβαρά κρούσματα, να μην πεθαίνει ο κόσμος και να μην ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι μόλις 9% των εμβολιασμένων βρίσκεται στις ΜΕΘ σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ σχολίασε πως αυτή την στιγμή είναι εμβολιασμένο το 50% του πληθυσμού και πως αν στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένο το 9% από το 50% μέχρι το 9% είναι πολύ μεγάλη διαφορά και συνεπώς μπορεί να γίνει κατανοητό ότι το εμβόλιο προστατεύει.

Ωστόσο, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στην ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται και στα μέτρα που παίρνει η κοινωνία όπως εμβολιασμός και πως η φιλοσοφία είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα αυτό το Φθινόπωρο όπως πέρυσι. «Έχουμε  τρία όπλα εμβολιασμός, μέτρα κοινωνικής απόστασης (μάσκα, αποστάσεις κ.λπ.) και τα τεστ» είπε ενδεικτικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΡΙΒΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος ο τηλεφωνητής της ΕΛΑΣ που της είπε «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

«Έπραξα το καθήκον μου. Δεν βρισκόμουν στο σημείο για να έχω πλήρη γνώση», υποστήριξε ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης που είχε μιλήσει με την Κυριακή Γρίβα
LIFO NEWSROOM
Επιχείρηση «JAD Mobile 8»: 231 κλεμμένα και πλαστογραφημένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα μέσα σε 11 ημέρες

Ελλάδα / Επιχείρηση «JAD Mobile 8»: 231 κλεμμένα και πλαστογραφημένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα μέσα σε 11 ημέρες

Στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά 462 κλεμμένα ή πλαστογραφημένα οχήματα, αριθμός αυξημένος κατά 232 σε σχέση με την περσινή χρονιά
LIFO NEWSROOM