Βανδάλισαν το εβραϊκό νεκροταφείο στην Αθήνα με ναζιστικά σύμβολα

Βανδάλισαν το εβραϊκό νεκροταφείο στην Αθήνα με ναζιστικά σύμβολα Facebook Twitter
0

Άγνωστοι βανδάλισαν τους εξωτερικούς τοίχους του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά σύμβολα. 

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καταδίκασε την ενέργεια, ζητώντας την σύλληψη των δραστών, κάνοντας λόγο για οπαδούς νεοναζιστικών μορφωμάτων. Συνεργεία του δήμου καθάρισαν λίγο αργότερα τους τοίχους από τα ναζιστικά σύμβολα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξέδωσε λίγο αργότερα ανακοίνωση στην οποία διαβεβαίωσε πως η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΣ

Οι οπαδοί των νεοναζιστικών μορφωμάτων ξανακτυπούν και υπενθυμίζουν το μίσος τους εναντίον των Εβραίων. Νέο-ναζί βανδάλισαν τους εξωτερικούς τοίχους του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με συνθήματα που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι ναζί πριν από 80 χρόνια για να εκτοπίσουν εκατομμύρια Εβραίους από τις εστίες τους και να εξοντώσουν 6.000.000 στους θαλάμους αερίων, ανάμεσά τους 60.000 Έλληνες Εβραίους.

Χαιρετίζουμε την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ενεργοποίησε τις υπηρεσίες του Δήμου που διέγραψαν τα επαίσχυντα συνθήματα. Ο ναζισμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας γιατί ακριβώς προάγει τη κατάλυσή της και την επιβολή της ολοκληρωτικής παραβίασης κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Δεν θα τους φοβηθούμε. Μηδενική ανοχή στο Ναζισμό.

Όλοι μαζί, πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, διωκτικές αρχές και Δικαιοσύνη, οφείλουμε να επαγρυπνούμε για να μην επιτρέψουμε την επανάληψη των εγκλημάτων του ναζισμού κατά της ανθρωπότητας.

Ο αντισημιτισμός, είναι στη ρίζα του «απόλυτου κακού» που εκφράζει ο ναζισμός. Ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματάει στους Εβραίους. Ο αντισημιτισμός πλήττει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία η Ευρώπη οφείλει να θωρακίσει με συγκεκριμένα μέτρα τόσο στο επίπεδο της Δικαιοσύνης, όσο και στο επίπεδο της εκπαίδευσης.

Η δήλωση Πέτσα:

Ο βανδαλισμός του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους. Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ελλάδα / Ασφάλιση ΙΧ για φυσικές καταστροφές: «Υποχρεωτική» από σήμερα - Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Στις φυσικές καταστροφές περιλαμβάνονται οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα - Τι ισχύει για όσους δεν επιθυμούν τη συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την αστυνομία παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, αφού δεν επέτρεπαν στον κόσμο εντός του μαγαζιού να προβεί στις αγορές του
LIFO NEWSROOM