Αυτός είναι ο «δράκος με το ποδήλατο»- Στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία και η φωτογραφία του

Αυτός είναι ο «δράκος με το ποδήλατο»- Στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία και η φωτογραφία του Facebook Twitter
0
Αυτός είναι ο «δράκος με το ποδήλατο»- Στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία και η φωτογραφία του Facebook Twitter

H αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του 33χρονου που έγινε γνωστός ως ο «Δράκος με το ποδήλατο» και κατηγορείται ότι αποπλανούσε ανήλικα κορίτσια.

Ο δράστης, ο οποίος είναι Έλληνας, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφαλείας Αττικής και κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, παράνομη βία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και αντιποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος κυκλοφορούσε με ποδήλατο, εντόπιζε ανήλικα κορίτσια, τα οποία ακολουθούσε μέχρι την είσοδο της κατοικίας τους. Τότε τα πλησίαζε και προσποιούμενος ορισμένες φορές τον αστυνομικό, τους έλεγε ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή που έγινε στο σχολείο τους. Στη συνέχεια, οδηγούσε τα ανήλικα κορίτσια, συνήθως στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν και προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις.

Ο συλληφθείς, ακολουθούσε τον ίδιο τρόπο εγκληματικής δράσης από το 2011 έως και σήμερα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί αποπλανήσεις σε βάρος έξι ανήλικων κοριτσιών. Η αστυνομία εκτιμά ότι μόλις δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του, τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν και άλλες καταγγελίες για τη δράση του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 30-3-2017 στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για αποπλάνηση ανηλίκου (σχετική η από 31-3-2017 Παρουσίαση).

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων και για αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ Εμμανουήλ του Δημητρίου και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα στις 24-7-1984 στο Μαρούσι Αττικής

Αυτός είναι ο «δράκος με το ποδήλατο»- Στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία και η φωτογραφία του Facebook Twitter

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση καθώς με τις πράξεις αυτές προσβάλλεται το έννομο αγαθό της ανθρώπινης αξίας καθώς επίσης αποσκοπεί και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ