Αττική: Περίπου 77 οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Αττική: Περίπου 77 οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Σε 77 περίπου ανέρχονται οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, όπως προκύπτει από την αυτοψία που πραγματοποίησαν κλιμάκια της Περιφέρειας, η οποία και ολοκληρώθηκε.

Από τις 77 επιχειρήσεις, οι 22 φαίνεται να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ οι 29 δεν μπορούν να λειτουργήσουν, καθώς έχουν υποστεί ζημιές.

Από τη μέχρι τώρα χαρτογράφηση, οι 73 επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές εντοπίζονται σε πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής (Κρυονέρι, Ωρωπός, Αχαρνές, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες κ.α.), οι τρεις στον Βόρειο Τομέα (περιοχή Αδάμες δήμου Κηφισιάς), ενώ καταγράφηκε και μία επιχείρηση στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν είναι κυρίως επισιτιστικές και μαζικής εστίασης, εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κρεοπωλεία, ψητοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, κλπ), κατασκευαστικές επιχειρήσεις, εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, μεταφορικές και χώροι αθλητικών εκδηλώσεων.

Οι υπηρεσίες Ανάπτυξης που υπάγονται στην γενική διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, που διενήργησαν τις αυτοψίες, αφού συμπεριλάβουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τους πληγέντες, αποστέλλουν τους φακέλους στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι και αρμόδιο για να καταβάλει τις σχετικές αποζημιώσεις.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, καλεί τους πληγέντες να προβούν άμεσα στην κατάθεση των αναγκαίων δικαιολογητικών προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος και να υποβληθεί από τις διευθύνσεις Ανάπτυξης της Περιφέρειας στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών θα συνεχιστούν και σε περιπτώσεις που υπάρξουν επιπλέον αιτήματα από επιχειρήσεις που δεν το έχουν πράξει ήδη.  
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ