Αττική Οδός: Δόθηκαν στην κυκλοφορία τμήματα του αυτοκινητόδρομου - Αναλυτικά τα σημεία

Αττική Οδός: Δόθηκαν στην κυκλοφορία τμήματα του αυτοκινητόδρομου - Αναλυτικά τα σημεία Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Τη μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αττική Οδό, όπου οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες όταν χιονιάς έπληξε την Αττική, ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, αποδόθηκαν στην κυκλοφορία:

  •     το Τμήμα της Αττικής Οδού από είσοδο Ελευσίνας έως Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι
  •     το Τμήμα της Αττικής Οδού από Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι έως είσοδο Ελευσίνας
  •     το Τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού από τα Διόδια Κατεχάκη με κατεύθυνση τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Τροχαία, παραμένει κλειστό το τμήμα της Αττικής Οδού από το Αεροδρόμιο έως το Δαχτυλίδι της Κηφισίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς στο συγκεκριμένο κομμάτι παραμένουν ακόμα ακινητοποιημένα πάνω από 350 αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει οργανώσει επιχείρηση για την παροχή κάθε βοήθειας στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είχαν εγκλωβιστεί και συγκεκριμένα έχει διατεθεί αστυνομικό προσωπικό με κατάλληλο αριθμό οχημάτων, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε σημεία της Αττικής Οδού για την παραλαβή - ανάκτηση των οχημάτων τους.

Ειδικότερα, έχουν διατεθεί έξι βαν της Τροχαίας και 4 περιπολικά για την μεταφορά των οδηγών στα αυτοκίνητα τους, καθώς και τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ, για να απομακρύνουν τα χιόνια και τέσσερις γερανοί για την μεταφορά των οχημάτων. Νωρίτερα σήμερα είχαν εμφανιστεί περίπου 150 πολίτες που εξυπηρετήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και οι ενέργειες συνεχίζονται για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Αττική οδός: Δύο ημέρες μετά ακόμα απεγκλωβίζουν αυτοκίνητα

Δύο ημέρες μετά τα όσα πρωτοφανή εκτυλίχθηκαν στην Αττική οδό με χιλιάδες πολίτες να εγκλωβίζονται μέσα στα οχήματά τους, η επιχείρηση απεγκλωβισμού αυτοκινήτων συνεχίζεται.

Από το πρωί, συνεχίζεται η επιχείρηση απομάκρυνσης οχημάτων στο πλαίσιο του σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οπλίτες, σμηνίτες και ναύτες με τα φτυάρια στα χέρια να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα.

Οδηγοί και επιβάτες βίωσαν μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία μένοντας πάνω από μία ημέρα εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, χωρίς νερό και φαγητό, ενώ η χιονόπτωση σφυροκοπούσε την περιοχή. Πολλοί εξ αυτούς αναγκάστηκαν να αφήσουν τα οχήματά τους και να βρουν καταφύγιο σε κοντινά ασφαλή σημεία, ενώ άλλοι περίμεναν βοήθεια από τις αρχές.

Εκτιμάται ότι 4.500 επιβάτες και 2.500 οχήματα εγκλωβίστηκαν εντός της Αττική Οδού, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Την Τρίτη, ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός των οδηγών. Μέχρι και χθες είχαν απεγκλωβιστεί περίπου 3.500 άτομα και περίπου 1.800 αυτοκίνητα, ενώ έως τις 18:00 της Τρίτης περίπου 500 οχήματα παρέμεναν ακινητοποιημένα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ