ΑΠΘ: Φοιτητικές συγκεντρώσεις για τον 19χρονο που έπεσε από τον 3ο όροφο - «Φτάνει πια»

ΑΠΘ: Φοιτητικές συγκεντρώσεις για τον 19χρονο που έπεσε στη Νομική - Ζητούν ασφάλεια στις αίθουσες Facebook Twitter
0

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές στο ΑΠΘ με αφορμή την πτώση φοιτητή από τον τρίτο όροφο της Νομικής.

Για σήμερα τα καλέσματα ήταν δύο: το πρώτο στις 10:00 έξω από τη Νομική και το δεύτερο στις 12:00 έξω από την Πρυτανεία.

Οι φοιτητές το μεσημέρι έφτασαν μέχρι τον έκτο όροφο της Πρυτανείας, όπου βρίσκεται το γραφείο του πρύτανη, για να συζητήσουν μαζί του. Έξω από το γραφείο του Νίκου Παπαϊωάννου δεκάδες φοιτητές ζήτησαν την παραίτησή του με αφορμή το ατύχημα με τον νεαρό φοιτητή. 

Δεκάδες άτομα κρατώντας πανό φώναξαν συνθήματα, αναφέροντας, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ότι «φτάνει πια», ενώ ζητούν την παραίτηση και του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, Παναγιώτη Γκλαβίνη.

Κατά τη συζήτηση με τον Κοσμήτορα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φοιτητές δήλωσαν πως το μάθημα διεξάγεται σε μία κατάμεστη αίθουσα, όπου λόγω συνταξιοδότησης καθηγητών, συγχνωνεύτηκαν τμήματα και συσσωρεύονται υπεράριθμα άτομα.

Ο κοσμήτορας, από την πλευρά του, είπε πως αναγνωρίζει το πρόβλημα με τις ελλείψεις και, για τον λόγο αυτό, οι φοιτητές του ζήτησαν να πάρουν από κοινού θέση και να καταθέσουν μία πρόταση στο υπουργείο, για παραπάνω χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης στο ΑΠΘ, ένας 19χρονος φοιτητής έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο μέσα από αίθουσα της Νομικής Σχολής όπου παρακολουθούσε μάθημα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στη Voria.gr, ο νεαρός δευτεροετής φοιτητής βρισκόταν εντός αίθουσας στον τρίτο όροφο της ΝΟΠΕ, σε μάθημα που αφορούσε το Ενοχικό Δίκαιο. 

Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, στην αίθουσα επικρατούσε συνωστισμός, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κάθονται ακόμη και στους διαδρόμους αλλά και στα περβάζια παραθύρων για να παρακολουθήσουν διά ζώσης το μάθημα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΝΗΣΙΑ ΛΙΣΤΑ

Ελλάδα / Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψήφισαν τις 20 καλύτερες χώρες: Τα 2 μέρη που ξεχωρίζουν στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα των Condé Nast Traveler Readers’ Choice Awards 2025, όπου ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψήφισαν τις χώρες που ξεχώρισαν για την αυθεντικότητα, τον πολιτισμό, τη βιωσιμότητα και την αίσθηση σύνδεσης που προσφέρουν
THE LIFO TEAM
Εργατικά ατυχήματα: Θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Ρεπορτάζ / Εργατικά ατυχήματα: Θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα επαναφέρει με ένταση τη συζήτηση για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Ποιες είναι οι χρόνιες αδυναμίες πρόληψης και ελέγχου που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και τι αναφέρει ανεξάρτητη έρευνα που καταγράφει τρομακτικό ρεκόρ θανάτων σε χώρους εργασίας το 2025.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ