Αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ στους πωλητές του περιοδικού «Σχεδία»

Αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ στους πωλητές του περιοδικού «Σχεδία» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
0

Τη χορήγηση έκτακτης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 στους διανομείς του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Σε πρόσφατη συνάντηση με πωλητές της «Σχεδίας» και εκπροσώπους της ΜΚΟ «Διογένης», που εκδίδει το περιοδικό, ενημερώθηκε για όλες τις δράσεις καθώς υπάρχει επίσης το κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Σχεδία αρτ», μέσα από το οποίο πρώην πωλητές του περιοδικού απασχολούνται στο εργαστήριο και μετατρέπουν παλιά, αδιάθετα τεύχη της «Σχεδίας» σε έργα τέχνης (φωτιστικά, κοσμήματα, κ.ά.).

Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα «Αόρατες Διαδρομές» (που έχει ανασταλεί λόγω κορωνοϊού), οι οδηγοί ξεναγούν τους ενδιαφερόμενους στις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της πόλης (συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κ.ά.) και μεταδίδουν τη βιωματική εμπειρία τους από τη ζωή στο δρόμο.

Όπως αναφέρθηκε, αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν περί τους 150 πωλητές της «Σχεδίας», πολλοί εκ των οποίων φιλοξενούνται στις δομές φιλοξενίας αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Η δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Ο Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων να εξετάσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, τρόπους, ώστε να μην αποκλείονται τελείως οι λήπτες επιδομάτων ανεργίας και γενικά προνοιακών επιδομάτων από τη δυνατότητα να συμπληρώνουν νομίμως το εισόδημά τους με ένα ποσό ως εργαζόμενοι, στα πρότυπα των καλών πρακτικών που εφαρμόζονται σε χώρες του εξωτερικού.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ