Αποζημιώνεται για την ταλαιπωρία στα δικαστήρια

Αποζημιώνεται για την ταλαιπωρία στα δικαστήρια Facebook Twitter
0

Με το ποσό των 3.000 ευρώ θα αποζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο, και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών, έναν πολίτη, γιατί τα δικαστήρια καθυστέρησαν 5 χρόνια, 2 μήνες και 10 ημέρες να εκδώσουν απόφαση για την προσφυγή που είχε καταθέσει.

Τον Δεκέμβριο του 2006 ο οδηγός κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά διαγωνισμού πρόσληψης οδηγών στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, καθώς έμεινε εκτός. Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε αρχικά στο ΣτΕ για τις 5.2.2009, αλλά αναβλήθηκε 4 φορές, καθώς το ΑΣΕΠ δεν έστελνε τα σχετικά έγγραφα λόγω έλλειψης νομικής υπηρεσίας. Η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στις 16.12.2011, η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 29.2.2012 και θεωρήθηκε στις 26.6.2012.

Το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι πράγματι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της σχετικής απόφασης του οδηγού, η οποία του προκάλεσε ηθική βλάβη, για την αποκατάσταση της οποίας του επιδίκασε το ποσό των 3.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο από την πλευρά του είχε προτείνει να επιδικαστεί στον οδηγό το ποσό των 300 ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Ελλάδα / ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Εξετάστηκε εάν το επώνυμο «Ντε Γκρες», που δεν αντιστοιχεί στο συνήθη τύπο επιθέτου στη χώρα μας, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εντύπωση στους πολίτες (αντικειμενική αντίληψη) ότι το πρόσωπο που το κατέχει, έχει προνόμια καταγωγής ή και κοινωνικής θέσεως
LIFO NEWSROOM
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM