Αποστόλου: Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη φαρμακευτική κάνναβη

Αποστόλου: Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη φαρμακευτική κάνναβη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον» για επενδύσεις στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Όπως ανέφερε, «σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας) ολοκληρώνεται η αιτιολογική έκθεση για τη νομοθετική πρωτοβουλία που δίνει δυνατότητες για την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης, με πολύ αυστηρά πλαίσια ελέγχου σε όλη τη λειτουργία, με "κλειστά κυκλώματα" από την είσοδο του πολλαπλαστικού υλικού μέχρι την έξοδο του φαρμακευτικού προϊόντος».

Συνέχεια έχει η ολοκλήρωση της διαδικασίας, για την οποία ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι «θα μπούμε σε διαβούλευση για όσο χρειαστεί και όταν έρθει η νομοθετική ρύθμιση, θα καλέσουμε τους επενδυτές να κάνουν αυτά που πρέπει για να προχωρήσουν».

Ο αρμόδιος υπουργός εκτίμησε, μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος κλάδος θα μπορούσε να «παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο» στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Όπως αποκάλυψε, και ο ίδιος είχε διάφορες επαφές με επενδυτές, σημειώνοντας πως «πανευρωπαϊκά έχει αρχίσει να υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM