ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Από την επόμενη εβδομάδα οι επιστροφές των προσφύγων στην Τουρκία

Από την επόμενη εβδομάδα οι επιστροφές των προσφύγων στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία της επιστροφής των προσφύγων στην Τουρκία, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Παράλληλα, κάλεσε εκ νέου την ΕΕ να εντείνει την πίεσή της προς την Τουρκία, ώστε να ετοιμαστεί και αυτή πλήρως, προς αυτή την κατεύθυνση.


"Η διαδικασία της επιστροφής, είναι ένα μεγάλο σήμα, που κλείνει το θέμα των διακινητών. Είναι αντικίνητρο. Η διαδικασία της μετεγκατάστασης από την Ελλάδα -που μένει να αρχίσει- διατηρεί σε υψηλό επίπεδο το θέμα της προσδοκίας όσων θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες", σχολίασε περαιτέρω.


Ο Δημήτρης Βίτσας ανακοίνωσε επίσης, ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης, ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη και στον Πειραιά, να πεισθούν να μετακινηθούν στους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας. Η διαδικασία αυτή πρόσθεσε, θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών.


Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη "να απομακρυνθούν αυτά τα στοιχεία που κάνουν παραπληροφόρηση, για ίδιο όφελος είτε οικονομικό είτε ιδεοληπτικό. Δεν γίνεται να έχεις μπροστά στα πόδια σου κάτι που βλέπεις ότι είναι παράνομο και δεν διευκολύνει τη διαδικασία", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τέλος, όσον αφορά στις ΜΚΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι "εμείς δεν δίνουμε χρήματα στις ΜΚΟ. Χρήματα έρχονται από την Ύπατη Αρμοστεία και από προγράμματα που διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι οργανώσεις που παίρνουν χρήματα με επίσημο τρόπο είναι πιστοποιημένες οργανώσεις, με αυτές συνεργαζόμαστε. Υπήρξαν και κάποιες «οργανώσεις» που αυτοχρηματοδοτήθηκαν - δεν μιλάω για τους εθελοντές και τους αλληλέγγυους, οι οποίοι κάνουν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και συμβάλλουν αφιλοκερδώς", ανέφερε.

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ