Από Δευτέρα τα δωρεάν self test σε εργαζόμενους συγκεκριμένων κλάδων- Αναλυτικά η λίστα

Από Δευτέρα τα δωρεάν self test σε εργαζόμενους συγκεκριμένων κλάδων- Αναλυτικά η λίστα Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, θα μπορούν να προμηθευτούν τα δωρεάν self tests οι εργαζόμενοι σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στους οκτώ κλάδους, που εμπίπτουν σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους κλάδους του λιανεμπορίου, εστίασης, χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, μεταφορών, υπηρεσιών καθαρισμού, κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολών οδηγών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, από 10/05/2021 έως 16/05/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζόμενους, που εμπίπτουν στo πεδίο εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ, έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Επιπλέον, την εβδομάδα από 10/05/2021 έως 16/05/2021, τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους, που θα διενεργούν, στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου, θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της ΚΥΑ σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ