Απαγορεύονται αύριο οι συγκεντρώσεις στην Αττική - Κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια

Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στην Αττική Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Απαγορεύονται αύριο οι συγκεντρώσεις σε όλη την Αττική, με απόφαση της αστυνομίας.

Η απόφαση για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων αφορά στο γεγονός πως αύριο συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ένοπλη επίθεση με δύο νεκρούς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις ωστόσο, παρά την απαγόρευση έχουν ήδη προγραμματίσει συγκεντρώσεις ενώ θα έρθουν και ακροδεξιά στοιχεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Θα κινητοποιηθούν περίπου 3.500 αστυνομικοί, παραπέμποντας σε σχεδιασμό της ΕΛΑΣ που θα θυμίζει κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου την 17η Νοέμβρη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας, «η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων».

Επίσης, σε σχετική απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής που αναρτήθηκε στη Διαύγεια αναφέρεται ότι «αποφασίζουμε την απαγόρευση πραγματοποίησης σχετικών με το θέμα δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από την 06:00 ώρα της 01/11/2023 έως και την 06:00 της 02/11/2023 ώρα στην περιοχή του Νομού Αττικής (πλην νήσων Αργοσαρωνικού), επειδή από τη διεξαγωγή τους, με δεδομένη την πόλωση μεταξύ των 2 χώρων (εθνικιστικού και αναρχικού/ αντιεξουσιαστικού), α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής τόσο στη περιοχή των συναθροίσεων όσο και στην υπόλοιπη περιοχή του νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται η ταυτόχρονη παρουσία τους ή και η πραγματοποίηση ανάλογων συναθροίσεων».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ελλάδα / Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αναλυτικά οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ελλάδα / Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα μετά το «όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη - Τι ζητούν κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι

Ο «χάρτης» των κινητοποιήσεων - Οι αγρότες δηλώνουν ότι ο κλάδος οδηγείται σε αδιέξοδο, ζητώντας άμεσα, συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης
THE LIFO TEAM