Απαγωγή 10χρονης: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στο δεύτερο άτομο- Μετακινήσεις και μηνύματα μετά την αρπαγή

Απαγωγή 10χρονης μαθήτριας: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στο δεύτερο άτομο- Μετακινήσεις και μηνύματα μετά την αρπαγή Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την πολύκροτη υπόθεση αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης ενός 10χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη το περσινό καλοκαίρι.

Η εμπλοκή και δεύτερου προσώπου που επικοινωνούσε με την 34χρονη, φαίνεται να προκύπτει από το διαβιβαστικό της δικογραφίας. Πρόκειται για άνδρα που ενίσχυε οικονομικά τη δράστρια, επικοινωνώντας τόσο πριν όσο και μετά την αρπαγή της ανήλικης μαθήτριας.

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει μάλιστα ότι η γυναίκα, που πλέον κρατείται, είχε επισκεφθεί το σπίτι του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο να έχει στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». 

Μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Σημειώνεται πως από την εργαστηριακή εξέταση των πειστηρίων που σχετίζονται με την υπόθεση, διαπιστώθηκε η ανεύρεση γενετικού υλικού μη ταυτοποιηθέντων ατόμων, μεταξύ των οποίων και αγνώστου ανδρός, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Τι έδειξε η άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Στα ψηφιακά μέσα του συνεργού βρέθηκε συνομιλία με γυναίκα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό που επικαλείται η εφημερίδα. Το απόγευμα της αρπαγής, στις 19:37, ενώ η δράστρια κρατούσε ακόμη στην οικία της, στην Καλαμαριά, τη 10χρονη μαθήτρια, ο άνδρας φέρεται να κάλεσε ραδιοταξί και να μετέβη στην οικία της 34χρονης, στις 20:19. Όπως προκύπτει από τα δεδομένα από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που επικαλείται το ρεπορτάζ, ο άντρας επέστρεψε στην οικία του περίπου μία ώρα αργότερα, στο κέντρο της πόλης. Η 34χρονη παρήγγειλε φαγητό στην οικία της και στις 22:56 ο άνδρας φέρεται να επέστρεψε. 

Το επόμενο πρωί όταν η δράστρια απελευθέρωσε την 10χρονη, και μετά την απελευθέρωση της μικρής, ο άνδρας φέρεται να άλλαξε τηλεφωνική σύνδεση και επικοινωνούσε με την 34χρονη μέσω Διαδικτύου.

Μετά την αρπαγή, στις 12/6/2020, στις 00:56, αφότου είχε χορηγήσει ναρκωτικές ουσίες στη 10χρονη, η 34χρονη έφυγε από την Καλαμαριά και επισκέφθηκε την οικία του άνδρα, όπως φέρεται προκύπτει από τη σύνδεση WiFi του σπιτιού του. «Στις 02:45, ο άντρας κάλεσε ραδιοταξί για να παραλάβει άτομο/α, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, από την οικία του. Στις 02:59, η 34χρονη επέστρεψε στην Καλαμαριά.»

Στην οικία του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, επτά πυροβόλα όπλα, 21 γεμιστήρες, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και ποσότητα κάνναβης, καθαρού βάρους περίπου 35 γραμμαρίων, την οποία δήλωσε ότι κατείχε για προσωπική του χρήση.

Η επικοινωνία μετά την αρπαγή

Από τις 14 Ιουνίου μέχρι και τις 16 Ιουνίου του 2020, η δράστρια φέρεται να επικοινωνούσε από την Κατερίνη με email με τον συνεργό της. Μιλούσε κωδικοποιημένα και ανέφερε ότι θα μετακινηθεί σε άλλη τοποθεσία για να νιώθει ασφαλής. Ο άνδρας φέρεται να προσφέρθηκε να συναντηθούν ή να στείλει κάποιον έμπιστο και να της παρέχει υποστήριξη. «Καθίσταται σαφές ότι ο άντρας γνώριζε για την εμπλοκή της (...) στην παράνομη πράξη», επισημαίνεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας, όπου αποσαφηνίζεται ότι ο ίδιος συντηρούσε οικονομικά την 34χρονη μετά το διαζύγιό της. 

Η δήλωση της δικηγόρου της οικογένειας της 10χρονης

«Μετά και από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ανακάλυψη συνεργού και την πρόταση παραπομπής αυτού σε δίκη συσχετιζόμενος με την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης από την 34χρονη κατηγορούμενη, η πολιτική αγωγή αισθάνεται δικαιωμένη. Από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή υποστήριζε ότι είναι αδύνατον η κατηγορούμενη να έδρασε μόνη της. Δυστυχώς η κατηγορούμενη, μη δείχνοντας κανένα ψήγμα μεταμελείας προσπάθησε να ρίξει απόλυτο σκοτάδι στην υπόθεση και να αποκρύψει το όνομα του συνεργού της. Συνεχίζουν όμως και μένουν αναπάντητα πολλά εύλογα ερωτήματα για τα οποία δηλώνουμε την πρόθεση συνέχισης της έρευνας με όλες μας τις δυνάμεις. Σημαντικό ερώτημα είναι η ύπαρξη σεβαστού χρηματικού ποσού στο πρόσωπο του συνεργού», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ