Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ: «Ναι» στην τρίτη δόση εμβολίου για όλους «πριν μας προλάβουν τα γεγονότα»

Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ: «Ναι» στην τρίτη δόση εμβολίου για όλους «πριν μας προλάβουν τα γεγονότα» Facebook Twitter
Unsplash
0

Θετικός στη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους πολίτες εμφανίστηκε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, επικαλούμενος στοιχεία από το Ισραήλ, «οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν σχετικής ερώτησης δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ για το αν πρέπει να χορηγηθεί η τρίτη δόση του εμβολίου σε όλο τον πληθυσμό απάντησε ότι «νομίζω πως πρέπει να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση πριν μας προλάβουν τα γεγονότα».

Επιπλέον, ο ειδικός ισχυρίστηκε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό προσθέτοντας πως «ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι» αν και μπορεί να συμβούν «και τα δύο». 

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά, ο κ. Τσακρής εκτίμησε πως σε αυτή τη φάση της πανδημίας συμμετέχουν όλο και πιο πολύ στη μετάδοση «καθώς περνάμε σε πιο μεταδοτικά στελέχη» ενώ υπάρχουν και «μικρές πιθανότητες» σοβαρής λοίμωξης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν ξέρουμε ακόμα τις μακροχρόνιες συνέπειες που μπορεί να έχει η λοίμωξη από τον ιό και στις μικρότερες ηλικίες» και στο πλαίσιο αυτό πρόταξε την ανάγκη εμβολιασμού και των παιδιών. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ