Αντίδραση του ΕΟΤ - Για τη «μετακόμιση» του Ναυαγίου της Ζακύνθου στην Τουρκία

Αντίδραση του ΕΟΤ - Για τη «μετακόμιση» του Ναυαγίου της Ζακύνθου στην Τουρκία Facebook Twitter
Την έντονη διαμαρτυρία του ΕΟΤ προκάλεσε η «μετακόμιση» του Ναυαγίου της Ζακύνθου στην Τουρκία - Pixabay
0

Την αντίδραση της διοίκησης του ΕΟΤ και των υπηρεσιών του, εντός και εκτός Ελλάδας, προκάλεσε η ένταξη φωτογραφίας από το Ναυάγιο της Ζακύνθου σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο γερμανικού τουριστικού πρακτορείου που διαφήμιζε την παραλία σαν τουρκικό προορισμό, υπό τον τίτλο «Türkei Blau Reise» (μτφ. Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία).

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το γεγονός έγινε αντιληπτό ύστερα από καταγγελία Έλληνα τουριστικού πράκτορα στον ΕΟΤ και αμέσως επιλήφθηκε του θέματος ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς το γερμανικό τουριστικό πρακτορείο, το οποίο και αφαίρεσε αμέσως τη σχετική ανάρτηση από την ιστοσελίδα του.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φραγκάκης έστειλε επιστολή (ήδη από τις 12/02/2020) στον διευθύνοντα σύμβουλο του τουριστικού πράκτορα ζητώντας την απόσυρση και των υπό διανομή φυλλαδίων. H εταιρεία αποδέχθηκε το λάθος της και δεσμεύθηκε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε αυτό το αίτημα. Προηγήθηκε η συγγνώμη της εταιρείας και η δέσμευσή της να μην επαναληφθεί ανάλογο λάθος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Αντίδραση του ΕΟΤ - Για τη «μετακόμιση» του Ναυαγίου της Ζακύνθου στην Τουρκία Facebook Twitter

Την είδηση είχε αποκαλύψει η αγγλόφωνη ιστοσελίδα Zakynthosinformer.com που σε δημοσίευμά της ανέφερε: «Είναι πάντα σπουδαίο να βλέπεις το νησί σου να διαφημίζεται, ιδίως ενώ οδεύουμε προς άλλη μία συναρπαστική θερινή σεζόν. Όμως, φανταστείτε την έκπληξή μας όταν εμφανίζεται μία εικόνα που μοιάζει να είναι από το γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Aldi να διαφημίζει εκδρομή με τίτλο Turkei Blaue Reise (Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία) με μία φωτογραφία της παραλίας 'Ναυάγιο' της Ζακύνθου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ