Αντιδράσεις προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. το πασχαλινό σποτ στο «Κολοκοτρωνίτσι»

Αντιδράσεις προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. το πασχαλινό σποτ στο «Κολοκοτρωνίτσι» Facebook Twitter
1

Αντιδράσεις στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας προκαλεί το σποτ για το Πάσχα που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες. 

Υπενθυμίζεται πως η Ελληνική Αστυνομία ευχήθηκε «Καλό Πάσχα» στους πολίτες με ένα σκετς γυρισμένο στην Καρυά Αργολίδας, το γνωστό «Κολοκοτρωνίτσι» από την τηλεοπτική σειρά «Το Καφέ της Χαράς».

Το σποτ έγινε γρήγορα viral προκαλώντας αντιδράσεις.

Στο σποτ πρωταγωνιστεί ένας αυστηρός διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος και ένας αστυνομικός που αφήνει μηνύματα με ευχές και emoji σε αυτοκίνητα και τρακτέρ. 

Το σκετς είναι εξ ολοκλήρου παραγωγή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ωστόσο προκάλεσε τις αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ανέφερε σε δήλωσή του ότι το σποτ «συκοφαντεί και λοιδορεί τον σύγχρονο Έλληνα αστυνοµικό, ο οποίος εισέρχεται πλέον στις Αστυνοµικές Σχολές µέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων και µε υψηλότατες βάσεις».

«Οι αστυνοµικοί εµφανίζονται ως αγράµµατοι και γραφικοί. Το ελάχιστο που µπορεί να γίνει είναι η άµεση απόσυρση του ντροπιαστικού σποτ», πρόσθεσε κατηγορηματικά.

Από την πλευρά του, το Ενωτικό Κίνηµα Αστυνοµικών της Αθήνας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως είναι κατανοητό και στον πιο ανίδεο ότι το συγκεκριµένο σποτ, καθώς και ο εµπνευστής του, αποσκοπούσαν στο να γίνει viral, αδιαφορώντας αν η εικόνα των συγκεκριµένων αστυνοµικών απέχει παρασάγγας από την πραγµατικότητα.

«Αστυνοµικοί που κάνουν κακή χρήση της γλώσσας και έχουν αλλόκοτη συµπεριφορά, εικόνες από το πολύ µακρινό παρελθόν. Αν το ενδιαφέρον σας είναι η εξάλειψη των τροχαίων ατυχηµάτων, τότε, αντί να σπαταλάτε χρήµατα σε αµφιβόλου πολιτισµικής ποιότητας παραγωγές, εν είδει επιθεώρησης, ενισχύστε τις Υπηρεσίες Τροχαίας µε προσωπικό και µέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια