ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια -Πώς θα χορηγούνται

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια -Πώς θα χορηγούνται Facebook Twitter
AP Photo/Elise Amendola
0

Ξεκινά η χορήγηση των αντιικών φαρμάκων για τον κορωνοϊό, όπως ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η κα Γκάγκα ανέφερε ότι έως αύριο ανοίγει η σχετική πλατφόρμα, ενώ εξήγησε πώς θα γίνεται η χορήγησή τους. Όπως είπε, τα αντιικά θα δίνονται σε ασθενείς με τα ίδια χαρακτηριστικά με τα μονοκλωνικά και θα παρέχονται από νοσοκομεία ή φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μετά από συνταγογράφηση. 

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα, που φέραμε, έχουν όλα δοθεί και η πλατφόρμα έχει κλείσει και ξεκινάμε την χορήγηση των χαπιών, των αντιικών. Η πλατφόρμα ανοίγει έως αύριο, νομίζω, και θα μπορεί να δίδεται με τα ίδια χαρακτηριστικά στους ασθενείς. Πάλι με συνταγογράφησει από τους γιατρούς. Εδώ, δεν έχει δοθεί άδεια, άρα ο ασθενής θα πρέπει να υπογράφει για να πάρει τα φάρμακα. Είναι αντιίκα φάρμακα που έχουν λάβει την πρώτη θετική γνωμοδότηση αλλά όχι έγκριση», είπε η κα Γκάγκα.

«Φαίνεται ότι δουλεύουν, ότι είναι αποτελεσματικά, αλλά θέλουμε να το δούμε. Άρα οι γιατροί τα συνταγογραφούν στις ίδιες ομάδες ασθενών, που είχαν μέχρι τώρα. Τα ελέγχει η ίδια η επιτροπή και δίνει έγκριση και τα φάρμακα θα μπορούν να δίνονται είτε από τα νοσοκομεία για τους νοσηλευόμενους, είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τους ανθρώπους που είναι εξωτερικοί ασθενείς», πρόσθεσε.

«Οι γιατροί που θα κάνουν την συνταγογράφηση θα πρέπει να καταχωρούν την 7η ημέρα μετά την χορήγηση και την 28η ημέρα την πορεία της νόσου για να ξέρουμε πώς είμαστε. Άρα δίνεται έγκριση από τον άρρωστο και παρακολουθείτε και η πορεία του ασθενούς», εξήγησε.

Ερωτηθείσα για το εάν θα ξαναδοθούν μονοκλωνικά ή αν περιμένουμε νέα παρτίδα, η κα Γκάγκα απάντησε: «Αυτή τη στιγμή, κρίθηκε ότι είναι καλύτερο να συνεχίσουμε με χάπια».

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμοργός:Βαρύ «κατηγορώ» για τις ελληνικές αρχές από τη σύντροφο του Αμερικανού που αγνοείται

Ελλάδα / Αμοργός: Βαρύ «κατηγορώ» στις ελληνικές αρχές από τη σύντροφο του Αμερικανού που αγνοείται 8 ημέρες

Εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που λειτουργούν οι αρχές στην Αμοργό η Ντέμπι Λεσέιν, σύντροφος του «σερίφη» που αγνοείται - Δημιούργησαν δική τους ομάδα αναζήτησης με τον αδελφό του Κάλιμπετ και φίλους τους
NEWSROOM
Απόστολος Λύτρας: Πώς παραβιάστηκαν οι όροι του εισαγγελέα- Τι λέει ο συνήγορος Πολυζωγοπούλου

Ελλάδα / Θέμης Σοφός: Έκαναν γκρουπ στο viber, έβαλαν την Σοφία Πολυζωγοπούλου και έπαιρνε μηνύματα από τον Λύτρα

«Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση όρων» εξήγησε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου - «Η πρώην σύζυγος του κ. Λύτρα άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στον αύλειο χώρο»
NEWSROOM
Απόστολος Λύτρας: Στην Ευελπίδων η πρώην σύζυγός του μετά τη μήνυση Πολυζωγοπούλου

Ελλάδα / Απόστολος Λύτρας: Στην Ευελπίδων η πρώην σύζυγός του μετά τη μήνυση Πολυζωγοπούλου

Σύμφωνα με τη μήνυση η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα κατηγορείται για διατάραξη της οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή με ηθικό αυτουργό τον ποινικολόγο
NEWSROOM
Απόστολος Λύτρας: «Δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος» λέει ο συνήγορός του

Ελλάδα / Απόστολος Λύτρας: «Δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος, θέλει να πάρει ρούχα και χρήματα» λέει ο συνήγορός του

«Υπήρχε επικοινωνία με την παθούσα, όχι από τον κύριο Λύτρα, από χτες, προκειμένου να μεταβεί η θυγατέρα του με τη μητέρα της και να πάρουν ορισμένα πράγματα. Πήγαν λοιπόν, δεν ήταν αρνητική από ό,τι ξέρω, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες» επισήμανε ο Πέτρος Πανταζής 
NEWSROOM