Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια, η οποία από τα ξημερώματα επεκτάθηκε σε παρθένο πευκόδασος στο όρος Πατέρα.

 

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, μήνυμα εστάλη από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα, όπως ανέφερε ο ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του της ιεράς μονής Παναγίας Φανερωμένης

 

Nωρίς το βράδυ της Δευτέρας είχε εκκενωθεί οι οικισμοί Βενίζα, Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, Άγιος Γεώργιος, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι,

 

Σημειώνεται, ότι το βράδυ της Δευτέρας το πύρινο μέτωπο πέρασε το δρόμο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέο μέτωπο στο Πόρτο Γερμενό.

 

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 115 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρου τμήματος ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία. Μάλιστα, με το πρώτο φως της ημέρας «σηκώθηκαν» και εναέρια μέσα.

 

Ωστόσο, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός, ότι οι εστίες φωτιές μαίνονται σε δύσβατα σημεία.

 

«Δόθηκε μεγάλος αγώνας όλη τη νύχτα στα Βίλια από τις επίγειες δυνάμεις οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να φτάσουν σε δύσβατα σημεία, όπου μόνο οι εναέριες δυνάμεις μπορούν να επιχειρήσουν» δήλωσε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

 

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κερατέα

 

Καλύτερη είναι η εικόνα σήμερα στην Κερατέα, όπου χθες ξέσπασε μεγάλη φωτιά.

 

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Βίλια: Προληπτική εκκένωση νέων οικισμών – Χωρίς ενεργά μέτωπα η Κερατέα
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISI

 

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.