Ένας διαφορετικός Σεπτέμβρης: 280 σχολεία καλωσόρισαν τους μαθητές τους με ασφάλεια χάρη σε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία Facebook Twitter

Ένας διαφορετικός Σεπτέμβρης: 280 σχολεία καλωσόρισαν τους μαθητές τους με ασφάλεια χάρη σε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία

0

 

ADVERTORIAL

Η φετινή σχολική χρονιά είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες. Πρωτόγνωρη για όλους -μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Και καθώς το πρώτο κουδούνι που κήρυξε την έναρξή της, χτύπησε σε προαύλια με μαθητές να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις, η ευθύνη για την καθημερινή υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία είναι μεγαλύτερη από ποτέ και ανήκει σε όλους.

.

.

.

.

.

Παράλληλα, η καθαριότητα και η σωστή υγιεινή δεν είναι δύο θέματα που προκύπτουν μόνο από την πανδημία του κορωνοϊού. Η έλλειψη των δύο αυτών σημαντικών παραγόντων μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη γενικότερη εκπαιδευτική εμπειρία ενός μαθητή - ένα καθαρό και ασφαλές σχολείο, σημαίνει πως η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην μάθηση και όχι στην «μάχη» για καθαριότητα. Επιπλέον, η διάθεση είναι καλύτερη, κυριαρχεί θετικότητα και αίσθηση ασφάλειας - όσο περισσότερο γίνεται αυτή την περίοδο.

.

.

.

.

Σε ένα καθαρό περιβάλλον, λοιπόν, τα παιδιά μπορούν να εξελίσσονται γνωστικά, αλλά και ψυχοκοινωνικά, ενώ δείχνει πως οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα σε αυτό, νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Αυτό δημιουργεί μία ιδιαίτερη αίσθηση ασφάλειας, η οποία θα δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά όχι μόνο να απολαύσουν τη σχολική χρονιά τους, ακόμα και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε σήμερα.

.

.

 

.

.

Από το 2016, η KLINEX έχει αναλάβει να συμβάλλει έμπρακτα στο να δημιουργήσει αυτή την αίσθηση ασφάλειας στους μαθητές σχολείων σε όλη την Ελλάδα, με μία μεγάλη πρωτοβουλία. Μέσα στα τελευταία χρόνια, το πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» έχει διαθέσει 300 τόνους καθαριστικών προϊόντων σε 800 σχολεία, σε 32 ελληνικούς νομούς, κάνοντας 112.000 μαθητές να αγαπήσουν τον χώρο, μέσα τον οποίο περνούν τις περισσότερες ώρες της μέρας τους.

.

.

.

.

Το 2020 και την εποχή του Covid-19, η KLINEX ενώνει δυνάμεις με τον Δήμο Αθηναίων και εξελίσσει το «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» καλύπτοντας τις ετήσιες ανάγκες απολυμαντικών προϊόντων και για τα 280 Δημόσια Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου, που φιλοξενούν τους μαθητές τους και τη φετινή χρονιά. Η συγκεκριμένη δράση, είναι μία ένδειξη της ευαισθησίας του Δήμου και της KLINEX απέναντι στις αυξημένες ανάγκες υγιεινής τις οποίες δημιουργεί η πανδημία.

.

.

 

.

.

Παράλληλα, η Klinex έχει προσφέρει μέχρι στιγμής δεκάδες τόνους απολυμαντικών προϊόντων όχι μόνο σε σχολεία, αλλά και σε δημόσιους φορείς όπως Δήμους, νοσοκομεία κ.λπ., τα οποία δρουν αποτελεσματικά κατά των μικροβίων και ορισμένα από αυτά και κατά του νέου κορωνοϊού*.

.

.

Ένας διαφορετικός Σεπτέμβρης: 280 σχολεία καλωσόρισαν τους μαθητές τους με ασφάλεια χάρη σε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία Facebook Twitter
 

.

.

Μέρος της πρωτοβουλίας αυτής δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι στρατηγική επιλογή του Δήμου Αθηναίων να ενώνουμε δυνάμεις, να συνθέτουμε. Και το κλειδί είναι η σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ειδικά τώρα, μέσα στην πανδημία, που το έχουμε περισσότερο ανάγκη απ' ότι ίσως ποτέ. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Klinex λοιπόν, χάρη στην οποία, 280 σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία της πόλης, θα έχουν όλες τις αναγκαίες συνθήκες για να εξασφαλίσουν την καθαριότητα και την υγεία των παιδιών μας».

 .

.

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για όλους, οφείλουμε να παρέχουμε σε εκείνους που τώρα μεγαλώνουν και μαθαίνουν, να το πραγματοποιούν κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Κάθε μαθητής και μαθήτρια αξίζει να νιώθει ασφαλής στο σχολικό περιβάλλον - και η KLINEX με τον Δήμο Αθηναίων συμβάλλουν καθημερινά στο να γίνει πραγματικότητα ένα περιβάλλον που θα εμπνέει μόνο θετικότητα και θέληση για μάθηση.

.

.

* Αναλυτικές οδηγίες στο www.klinex.gr
Ελλάδα
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ψυττάλεια: Το ελληνικό Αλκατράζ που έγινε το νεφρό της Αθήνας

Ψυττάλεια: Το ελληνικό Αλκατράζ που έγινε το νεφρό της Αθήνας

Από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας μέχρι τις ναυτικές φυλακές, που την έκαναν να μοιάζει με το ελληνικό Αλκατράζ, η Ψυττάλεια συνδέθηκε με τόσους θρύλους, όσες και οι γλαροφωλιές της. Σήμερα φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων στον κόσμο και βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην επικαιρότητα.
ΕΛΛΑΔΑ
Οδοιπορικό στα χωριά που ο λιγνίτης έσβησε απ' το χάρτη

Οδοιπορικό στα χωριά που ο λιγνίτης έσβησε απ' το χάρτη

Στον κάμπο της Πτολεμαΐδας η εκμετάλλευση του λιγνίτη ηλεκτροδοτεί το 50% της χώρας. Με μια παράπλευρη τραγωδία: ολόκληρα χωριά σβήστηκαν απ΄το χάρτη και κοινωνίες μετεγκαταστάθηκαν ξεθάβοντας και παίρνοντας μαζί μέχρι και τους νεκρούς τους.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ