ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση

0

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Μετρώντας πάνω από 100 χρόνια παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάθε παιδιού, από το προνήπιο μέχρι το λύκειο, το International Baccalaureate, το GCE/IAL και το BTEC Foundation in Art & Design, ενώ παράλληλα το University Placement Center του σχολείου αναλαμβάνει να προετοιμάσει τον φάκελο κάθε μαθητή, ώστε να υποβάλει την υποψηφιότητά του στα πανεπιστήμια της επιλογής του, ευρωπαϊκά και μη.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ξεχωρίζουν καθώς χρησιμοποιούν ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σύγχρονες εγκαταστάσεις, δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο και δημιουργικό σχολικό περιβάλλον. Τα πρωτοπόρα διδακτικά τους μοντέλα δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις μέσω της ενεργητικής συμμετοχής και αλληλεπίδρασης με το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Παράλληλα, οργανώνουν συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια για την επιμόρφωση τόσο των εκπαιδευτικών τους όσο και των εκπαιδευτικών άλλων σχολείων, ενώ, σε συνεργασία με διεθνείς πρότυπους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, συμμετέχουν σε έρευνες που εισηγούνται καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές

Εκπαιδευτήρια Δούκα, Μεσογείων 151, Μαρούσι, 210 6186000, [email protected], www.doukas.gr

Eκπαιδευτικός όμιλος Le Monde

Ο εκπαιδευτικός όμιλος Le Monde αποτελεί, εδώ και χρόνια, την κορυφαία επιλογή για όλους εκείνους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα τουριστικά επαγγέλματα, την εστίαση και τη γαστρονομία. Ο όμιλος είναι πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, διαθέτει καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό αλλά και άριστες υποδομές που εξασφαλίζουν ότι οι σπουδαστές του θα λάβουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους τομείς των τουριστικών, ξενοδοχειακών και γαστρονομικών σπουδών.

Στα προγράμματα σπουδών του δίνεται έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα και στη σύγχρονη τεχνική κατάρτιση, εφοδιάζοντας έτσι τους αποφοίτους του με την πολύτιμη πρακτική εμπειρία, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για μια εξαιρετική επαγγελματική σταδιοδρομία.

Παράλληλα, στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Le Monde οι απόφοιτοι τουριστικών ειδικοτήτων, καθώς και οι νέοι επαγγελματίες που θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις τους στην υψηλή μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική αλλά και στη Διοίκηση Τροφίμων και Ποτών, μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα μετεκπαίδευσης που ακολουθούν όλες τις σύγχρονες τάσεις, ενώ προσφέρονται και προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τον επισιτιστικό τομέα.

Τέλος, τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ερασιτέχνες που θέλουν να βελτιώσουν και να εξελίξουν τις γνώσεις τους στη γαστρονομία και στη ζαχαροπλαστική μπορούν να παρακολουθήσουν μια τεράστια γκάμα σεμιναρίων που διοργανώνει ο Όμιλος Le Monde.

Eκπαιδευτικός όμιλος Le Monde, Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο, 210 4830500, [email protected],
www.lemonde.edu.gr, Facebook.

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με πάνω από 13.000 ενεργούς φοιτητές, 12 τομείς σπουδών και 107 ειδικότητες, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι ένα από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης. Γι' αυτό, άλλωστε, αποτελεί την πρώτη επιλογή των σπουδαστών για επαγγελματική κατάρτιση, καθώς προσφέρει υψηλό επίπεδο σπουδών σε ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων που περιλαμβάνει την Υγεία, την Οικονομία, τις Εφαρμοσμένες Τέχνες, τα Παιδαγωγικά, την Ομορφιά και τη Μόδα, τον Αθλητισμό, την Αισθητική, τα Τεχνικά Επαγγέλματα, τα Media, τον Τουρισμό και Επισιτισμό κ.ά.

Όλοι οι καθηγητές του είναι από τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο τους, ενώ η σχολή αναβαθμίζεται διαρκώς, παρακολουθώντας στενά την αγορά εργασίας, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει επικαιροποιημένη εκπαίδευση στους σπουδαστές της, δίνοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρέχει κρατικό δίπλωμα αλλά και δίπλωμα από τον διεθνώς αναγνωρισμένο βρετανικό οργανισμό Pearson. Επιπλέον, είναι το Νο 1 ΙΕΚ σε παγκόσμιες διακρίσεις των σπουδαστών του.

ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Κοδριγκτώνος 16, Αθήνα, τηλ: 210 8224074/Σωτήρος Διός 1, Πειραιάς, τηλ: 210 8224074/Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 260200/ Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ: 2810 300900/ 6ο χλμ. Λάρισας - Νίκαιας, Λάρισα, τηλ: 2410 660400, [email protected], iek-akmi.edu.gr

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Σεμινάρια μαγειρικής στον Eκπαιδευτικό όμιλο Le Monde.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Εκπαιδευτήρια Δούκα
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Κεντρική φωτογραφία: Σεμινάρια μαγειρικής στον Eκπαιδευτικό όμιλο Le Monde. Πάνω αριστερά: Εκπαιδευτήρια Δούκα. Κάτω αριστερά: ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Από το 1971, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχει γίνει συνώνυμο, για γονείς και μαθητές, της αξιοπιστίας και της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης. Στο πλούσιο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα μπορεί να βρει κανείς ειδικότητες που αφορούν στην Υγεία, την Πληροφορική, τη Μόδα & Ομορφιά, την Ηχοληψία - Μουσική Τεχνολογία, τις Εφαρμοσμένες Τέχνες, την Οικονομία & Διοίκηση, την Επικοινωνία & ΜΜΕ, τα Παιδαγωγικά, τις Κοινωνικές Επιστήμες και τις Performing Arts. Επιπλέον, το πρόγραμμά του εμπλουτίζεται διαρκώς με σεμινάρια και πλήθος δραστηριοτήτων. Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποκτούν κρατικό δίπλωμα που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν τις διεθνείς πιστοποιήσεις NCFE και LRN. Τέλος, μέσω του www.deltajobs.gr οι απόφοιτοι μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Ιπποκράτους 22, Αθήνα, τηλ: 210 8225983/ Θηβών 197, Περιστέρι, τηλ: 210 8225983/Ερμού 45 (πλατεία Αριστοτέλους), Θεσσαλονίκη, τηλ: 2311 180302, 2311 768582/ Αγίου Ανδρέου 47 & Κολοκοτρώνη 3, Πάτρα, τηλ: 2610 270551/
Κωλέττη & Καπλάνη 5, Ιωάννινα, τηλ: 26510 77472, 26510 70719/ Λακωνικής 152, Καλαμάτα, τηλ: 27210 20140.
https://iekdelta.gr

Easy Education

Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Easy Education, δέκα χρόνια τώρα, παρέχουν ολοκληρωμένες και συνολικές λύσεις εκπαίδευσης με περισσότερα από 50 προγράμματα σπουδών προς επιλογή και αξιοποίηση. Η Easy Education στηρίζει ενεργά και έμπρακτα τον εκπαιδευόμενο τόσο στην ανεύρεση εργασίας όσο και στη συντήρηση μιας υπάρχουσας θέσης.

Με συνέπεια και συνέχεια οργανώνει και υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης για απόκτηση βασικών δεξιοτήτων (Πληροφορική, Ξένες Γλώσσες, Γραφιστική, Λογιστική, Autocad και GIS) και προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις (σεμινάρια και επιμορφώσεις προς μοριοδότηση σε όλες τις δομές εκπαίδευσης, μοριοδότηση σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων και συνυλοποίηση έργου με ανώτατο τριτοβάθμιο ίδρυμα για απόδοση μοριοδότησης σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Με την καθιέρωση των υπηρεσιών της όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, μέσω της διά ζώσης εκπαίδευσης αλλά και με την υψηλή προτίμηση που της δείχνουν πανελλαδικά, είναι πλέον σε θέση να προσφέρει έναν πλήρη «οδικό χάρτη» για τη σταδιοδρομία του εκπαιδευόμενου, σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις λύσεις εκπαίδευσης που παρέχουν οι δομές της Easy Education, επισκεφθείτε τη σελίδα www.easy-education.gr.

Easy Education, Εληάς 1, 1ος όροφος, Βέροια/ Υποκατάστημα Βέροιας: Καπετάν Άγρα 6, ισόγειο, τηλ: 23111 10186, 23111 12908, [email protected], www.easy-education.gr

ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες επιλογές σπουδών στην Ελλάδα. Με εμπειρία 70 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός φορέας που διαθέτει αξιόπιστη έρευνα για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών του, με επτά στους δέκα αποφοίτους του να εργάζονται στον τομέα των σπουδών τους.

Παράλληλα, στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διατηρούν τις κεραίες τους στραμμένες στο μέλλον, με πρωτοποριακά προγράμματα υψηλής ζήτησης. Φέτος ξεκίνησαν μια συνεργασία που θα αλλάξει τα δεδομένα στις ειδικότητες Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας. Οι θρυλικοί Goin' Through, Νίκος Βουρλιώτης (NiVO) και Μιχάλης Παπαθανασίου, μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων θα μοιραστούν τεχνογνωσία και εμπειρία και θα διδάξουν μερικά από τα μυστικά της μουσικής παραγωγής.

ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, Κεντρικά: Βερανζέρου 3, Αθήνα, τηλ: 210 3806166, [email protected], www.omiros.gr

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Ο Άκης Πετρετζίκης στα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Η βιβλιοθήκη στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Easy Education
Κεντρική φωτογραφία: Ο Άκης Πετρετζίκης στα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Πάνω δεξιά: Η βιβλιοθήκη στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Κάτω δεξιά: Easy Education.

Σχολή Κομμωτικής Διαμαντόπουλος

Για εκείνους που έχουν πάθος με την κομμωτική και θέλουν να κάνουν καριέρα σε αυτόν το χώρο δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τη Σχολή Κομμωτικής Διαμαντόπουλος. Μέσω της βιωματικής μάθησης, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα κομμωτικής τέχνης υψηλής τεχνογνωσίας και ταυτόχρονης θεωρητικής κατάρτισης, όπου όλα τα μυστικά των χρωμάτων, των μορφών και των σχημάτων εντάσσονται δημιουργικά σε αυτό.

Τα μαθήματα για την Ιστορία της κομμωτικής γίνονται με ακαδημαϊκή προσέγγιση, ενώ πραγματοποιούνται και συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο έκφρασης κάθε εποχής. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολής είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μπορεί ο σπουδαστής να αναπτύσσει τις δεξιότητές του και παράλληλα να εξελίσσει την τεχνική του, αποκτώντας έτσι τα απαραίτητα εφόδια για το επαγγελματικό του μέλλον. Μέσα στις σύγχρονες αίθουσες της σχολής γεννιούνται οι επαγγελματίες νέας γενιάς που καταφέρνουν να σημειώσουν σημαντική πορεία στην καριέρα τους, κατακτώντας σπουδαίες διακρίσεις στον χώρο της κομμωτικής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν είτε τη διετή φοίτηση στο ΙΙΕΚ Κομμωτικής είτε τη μονοετή στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Κομμωτικής. Παράλληλα, η Σχολή Κομμωτικής Διαμαντόπουλος διοργανώνει σεμινάρια για επαγγελματίες κομμωτές που επιθυμούν να εξελίξουν την τεχνική τους ή να ενημερωθούν για τις επιρροές και τις τάσεις των μαλλιών στη βιομηχανία της μόδας

Σχολή Κομμωτικής Διαμαντόπουλος, Ευριπίδου 28, Αθήνα, τηλ: 210 8019598, 210 8019583, [email protected], diamantopoulos.com.gr, Facebook, Ιnstagram

Aegean College

Με περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης και σε συνεργασία με κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια, όπως το Coventry University, το Aegean College είναι ένα άρτια οργανωμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, εφάμιλλο των σημαντικότερων ευρωπαϊκών ιδρυμάτων.

Με ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου και άριστη υλικοτεχνική υποδομή, είναι σε θέση να παρέχει στους φοιτητές του άριστης ποιότητας, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που οδηγούν σε μια σειρά προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, αναγνωρισμένων από το κράτος.

Aegean College, Κεντρικά: Πανεπιστημίου 17, Σύνταγμα, Αθήνα, τηλ: 210 3211228
[email protected], aegeancollege.gr

ALBA Graduate Business School

To ALBA Graduate Business School ιδρύθηκε το 1992 με πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της ΕΔΕΕ. Στα πάνω από 20 χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα. Οι φοιτητές του έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα πλήθος κατευθύνσεων πιστοποίησης από εξειδικευμένους οργανισμούς προγραμμάτων MBA, MSc, Phd, και Certificates, όπως MBA in Shipping, MSc in Business for Lawyers, Double Masters for Lawyers, MSc in Finance, MSc in Tourism Management κ.ά.

Το ALBA Graduate Business School, σε συνεργασία με το American College of Greece, τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό που εκπαιδεύει τους ηγέτες του αύριο στον επιχειρηματικό κόσμο. Ενδεικτικό της επιτυχίας του είναι το γεγονός πως οι απόφοιτοί του, που ξεπερνούν τους 37.000, είναι ενεργοί σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οργανισμούς της Ελλάδας.

ALBA Graduate Business School, Ξενίας 6-8, Αθήνα, 210 8964531-8, [email protected], www.alba.acg.edu

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Σχολή Κομμωτικής Διαμαντόπουλος.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
ALBA Graduate Business School.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Aegean College.
Κεντρική φωτογραφία: Σχολή Κομμωτικής Διαμαντόπουλος. Πάνω αριστερά: ALBA Graduate Business School. Κάτω αριστερά: Aegean College.

AMC Μητροπολιτικό κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μοναδικό κολλέγιο στην Ελλάδα που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities, μια ιδιότητα που του προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, παρέχει από το 1982 μέχρι σήμερα περισσότερα από 58 αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών Bachelors και Masters, σε συνεργασία με πέντε κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πληρέστερο κολλέγιο στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει 10 σχολές και ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων πανεπιστημιακών προγραμμάτων και το διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του. Τα προγράμματά του οδηγούν σε απόκτηση πανεπιστημιακών πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, ενώ οι τίτλοι σπουδών απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα βρετανικά πανεπιστήμια και αναγνωρίζονται ως επαγγελματικά ισοδύναμοι των αντίστοιχων ελληνικών από το ΣΑΕΠ του υπουργείου Παιδείας.

Οι ειδικότητές του ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς και εξασφαλίζουν στους αποφοίτους του την είσοδο τους τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

AMC Μητροπολιτικό κολλέγιο, Ακαδημίας 42, Αθήνα, τηλ: 210 6199891 /Σωρού 74, Μαρούσι, τηλ: 210 6199891/Κολοκοτρώνη 110, πλ. Τερψιθέας, Πειραιάς, τηλ: 210 4121200/Ελ. Βενιζέλου 14, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 241010, mitropolitiko.edu.gr

BCA College

Από το 1971, το BCA ήταν το πρώτο κολέγιο στην Ελλάδα το οποίο κάλυψε το εκπαιδευτικό κενό που υπήρχε εκείνα τα χρόνια σε αναπτυσσόμενους τομείς με μεγάλη ζήτηση, όπως Οικονομία & Διοίκηση, Τουριστικές Σπουδές και Μηχανογράφηση. Από τότε μέχρι σήμερα έχει προσφέρει σύγχρονα προγράμματα και διδακτική εμπειρία που ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας, ενώ από το 2015 συνεργάζεται με το Plymouth University σε όλα τα ακαδημαϊκά του προγράμματα.

Φέτος το κολέγιο ανανεώνεται με την απόκτηση ενός state-of-the-art campus στο οποίο θα μεταφερθούν όλες οι σχολές και όλες οι δραστηριότητές του. Στο κολέγιο προσφέρονται σπουδές προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου στους τομείς Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλία & Μεταφορές, Διοίκηση Ξενοδοχειακών & Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιστήμη Υπολογιστών.

Παράλληλα, το BCA, σε συνεργασία με 55 μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, έχει εξασφαλίσει ένα ταμείο υποτροφιών για υποψήφιους φοιτητές που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν δυσκολία στην καταβολή των διδάκτρων. Ενημερωθείτε για τις υποτροφίες εδώ: www.bca.edu.gr/article/1525/tameio-ypotrofion-kai-oikonomikis-enishysis.

BCA College, Δημητρέσσα 4, Αθήνα, 210 7253783-6/ Τατοΐου 2 & Όθωνος 77, Κηφισιά, 210 6236 511/ Λεωφ. Ποσειδώνος 95 & Φοίβης 1, Γλυφάδα, 210 8986 086, [email protected], www.bca.edu.gr

City Unity College

To City Unity College ιδρύθηκε το 1999 ως παράρτημα του City University of Seattle και από το 2010 λειτουργεί ως αναγνωρισμένο από το υπουργείο Παιδείας. Το ακαδημαϊκό προσωπικό του αποτελείται από διακεκριμένους καθηγητές και καταξιωμένους επαγγελματίες με άριστη γνώση του αντικειμένου που διδάσκουν, οι οποίοι επιλέγονται με ιδιαιτέρως αυστηρές διαδικασίες.

Το κολέγιο προσφέρει ευρύ φάσμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στους τομείς Business Management Μarketing, Finance Technology Computing Networking, Telecommunications Psychology, ενώ υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής ανάμεσα σε full time, part time ή distance learning φοίτηση, ανάλογα με τις ανάγκες και το πρόγραμμα κάθε φοιτητή.

City Unity College, Θησέως 15-17, Σύνταγμα, 210 3243222, [email protected], https://cityu.gr

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
AMC Μητροπολιτικό κολλέγιο.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
BCA College
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
City Unity College
Κεντρική φωτογραφία: AMC Μητροπολιτικό κολλέγιο. Πάνω δεξιά: BCA College. Κάτω δεξιά: City Unity College

Deree The American College of Greece

Το Deree, μία από τις τρεις εκπαιδευτικές μονάδες του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, προσφέρει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή εκπαίδευση με προπτυχιακά προγράμματα Bachelor, αναγνωρισμένα από τον αμερικανικό οργανισμό NEASC (New England Association of Schools and Colleges), και πιστοποιημένα O.U. (Open University) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαθέτει τρεις σχολές, το School of Business, το School of Liberal Arts and Sciences και το Frances Rich School of Fine and Perfoming Arts. Μέσα από τις σχολές αυτές προσφέρει βέλτιστης ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα προπτυχιακού επιπέδου. Επιπλέον, προσφέρονται και προγράμματα Master σε 6 υπερσύγχρονες ειδικότητες. Στο Deree οι σπουδαστές βρίσκουν το κατάλληλο περιβάλλον για να καθορίσουν και να κυνηγήσουν τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τους στόχους και να αναπτύξουν δημιουργική και κριτική σκέψη.

Το άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι δίπλα στους φοιτητές καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, ενώ τα προγράμματα σπουδών είναι έτσι προσανατολισμένα ώστε να εξασφαλίζουν ότι κάθε φοιτητής θα αποκτήσει τα αναγκαία εφόδια για την είσοδό του στην αγορά εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι απόφοιτοί του, σε ποσοστό 61%, βρίσκουν εργασία στο αντικείμενό τους μέσα σε 6 μόλις μήνες από την αποφοίτησή τους.

Deree The American College of Greece, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, 210 6009800, [email protected], www.acg.edu

IST College

Με 27 χρόνια παρουσίας στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, το IST έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα πανεπιστημιακού επιπέδου της χώρας. Εκεί μπορεί κανείς να παρακολουθήσει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών αλλά και ευέλικτα προγράμματα Supported Distance Learning, σε συνεργασία με φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης σε τρεις ευρείς ακαδημαϊκούς τομείς, τις Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες, την Επιστήμη Υπολογιστών - Πληροφορική και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Επιστήμες Υγείας.

Στο IST εφαρμόζεται και ένα νέο, καινοτόμο μοντέλο σπουδών που ονομάζεται Business Facing, το οποίο, μέσω προγραμμάτων σπουδών άμεσα συμβατών με την αγορά εργασίας, επιτυγχάνει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με αυτήν.

IST College, Πειραιώς 72, Μοσχάτο, 210 4822222, [email protected], https://ist.edu.gr/

New York College

Το New York College, για περισσότερο από 20 χρόνια και σε συνεργασία με κορυφαία και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, προσφέρει άριστης ποιότητας σπουδές σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων. Οι φοιτητές του απολαμβάνουν τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν αμερικανικό η ευρωπαϊκό πτυχίο από διεθνούς κύρους πανεπιστήμια, όπως το State University of New York ή το βρετανικό University of Bolton, σπουδάζοντας στην Ελλάδα.

Στο New York College υπάρχει η δυνατότητα ο σπουδαστής να επιλέξει το αμερικάνικό ή ευρωπαϊκό μοντέλο εκπαίδευσης σε 63 ειδικότητες σε επίπεδο Bachelor, Master και PhD. Οι καθηγητές του είναι υψηλού επιπέδου και κύρους, καθώς επιλέγονται από τα ίδια τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.

Εδώ μπορεί κανείς να βρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, καθώς και διδακτορικά σε τομείς όπως η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Μηχανική & Πληροφορική, οι Επιστήμες Υγείας, οι Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες κ.ά. Οι απόφοιτοί του έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης και ισοτιμίας των πτυχίων τους από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας.

New York College, Αμαλίας 38, Σύνταγμα, 210 3225961/Θεσσαλονίκης 286, Καλλιθέα, 210 4838071/Εγνατίας 138 & Π.Π. Γερμανού, Θεσσαλονίκη, 2310 889879, [email protected], www.nyc.gr

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Deree The American College of Greece.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
IST College
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
New York College.
Κεντρική φωτογραφία: Deree The American College of Greece. Πάνω αριστερά: IST College. Κάτω αριστερά: New York College.

ΑΚΤΟ

Εδώ και 45 χρόνια ο ΑΚΤΟ είναι ο μόνος εκπαιδευτικός οργανισμός στη χώρα που προσφέρει όλες τις ειδικότητες του Art & Design, δίνοντας στον σπουδαστή τη δυνατότητα να διαλέξει όποια κατεύθυνση ταιριάζει στις κλίσεις και στα ταλέντα του.

Επιπλέον, έχει τη μακροβιότερη σταθερή συνεργασία με ξένο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, λειτουργώντας από το 1991 με την επικύρωση του Middlesex University, ενώ οι απόφοιτοί του αποκτούν τους διεθνώς αναγνωρισμένους τίτλους ΒΑ (Ηοnours) Degree και Master of Arts in Design του Middlesex University.

ΑΚΤΟ, Ευελπίδων 11, Αθήνα, 210 5230130/26ης Οκτώβρη 38-40 & Ανδρέου Γεωργίου, Θεσσαλονίκη, 2310 221231,
[email protected], akto.gr

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πανεπιστήμιο με το μεγαλύτερο κύρος στη χώρα, διακρίνεται για τη μακρά παράδοση στον χώρο των επιστημών αλλά και για τα πρωτοπόρα προγράμματά του. Από το 2001, εκτός από τον μεγάλο αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών (δωρεάν ή με δίδακτρα) σπουδών, προσφέρει και ένα καινοτόμο πρόγραμμα e-learning με πάνω από 250 προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης.

Τα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών κατευθύνσεων, όπως Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Logistics, Χρηματοοικονομικά, Επιχειρηματικότητα, Marketing, Λογιστική, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Πληροφορική, Τουριστικά, Περιβάλλον, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία, Ειδική Αγωγή, Κοινωνιολογία, Υγεία, Διατροφή, Πολιτισμός κ.ά. Απευθύνονται σε αποφοίτους ΑΕΙ/AΤΕΙ και αποφοίτους λυκείου. Στόχος των προγραμμάτων είναι οι ενδιαφερόμενοι να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Όλα τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τις γνώσεις και τις δεξιότητες που ζητούνται στην αγορά εργασίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η παρακολούθηση γίνεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου, προσφέροντας στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα μελέτης, χωρίς την υποχρέωση της φυσικής παρουσίας σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Παράλληλα, παρέχεται καθημερινά πλήρης εκπαιδευτική υποστήριξη από άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές.

Τα περισσότερα προγράμματα ενσωματώνουν διαδραστικές μεθόδους εκπαίδευσης, όπως οργανωμένες live streaming συναντήσεις με εισηγητή και συγκεκριμένη θεματολογία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος. Η επιτυχής ολοκλήρωσή των προγραμμάτων Επαγγελματικής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης ή Eπιμόρφωσης, ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό, λαμβάνουν συμπλήρωμα πιστοποιητικού Europass.

Περισσότερες πληροφορίες για το e-learning θα βρείτε στο elearn.elke.uoa.gr.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 210 3689354, elearn.elke.uoa.gr

UCLan Cyprus

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus λειτουργεί από το 2012 σε μια υπερσύγχρονη βραβευμένη πανεπιστημιούπολη στη Λάρνακα και βρίσκεται υπό την ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι αδειοδοτημένο από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας της Αγγλίας και προσφέρει άριστη κυπριακή-βρετανική ανώτατη εκπαίδευση σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό αλλά και ερευνητικό επίπεδο.

Είναι, δε, αξιοσημείωτο ότι οι απόφοιτοι του πανεπιστημίου λαμβάνουν δύο πτυχία, από το UCLan Cyprus και το UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Το μητρικό πανεπιστήμιο UCLan UK ξεχωρίζει για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, χάρη στο οποίο το 2017 κέρδισε μια θέση ανάμεσα στα 1.000 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως από τον Αμερικάνικο Οργανισμό U.S. News & World Report.

Επιπλέον, το UCLan Cyprus συγκαταλέγεται στα πιο σύγχρονα πανεπιστήμια που έχουν ιδρυθεί στην Ευρώπη. Διαθέτει 2 υπερσύγχρονα αμφιθέατρα χωρητικότητας 300 και 100 ατόμων, 30 αίθουσες διδασκαλίας, εξειδικευμένα εργαστήρια και ολοκαίνουριες φοιτητικές εστίες, χαρίζοντας στους φοιτητές του μια μοναδική φοιτητική εμπειρία. Μάθε περισσότερα και διεκδίκησε μία από τις τελευταίες θέσεις σπουδών Οκτωβρίου 2018 στο www.uclancyprus.ac.cy.

UCLan Cyprus, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 12-14, Λάρνακα Κύπρος, +357 24 694000/ [email protected]
www.uclancyprus.ac.cy

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
UCLan Cyprus.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
ΑΚΤΟ
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κεντρική φωτογραφία: UCLan Cyprus. Πάνω δεξιά: ΑΚΤΟ. Κάτω δεξιά: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος

Ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου είναι αδιαμφισβήτητα το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος με φοιτητές απ' όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα με ταχύτατη ανάπτυξη που δίνει έμφαση στην υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και έρευνα και στην προώθηση νέων γνώσεων. Αποτελείται από τέσσερις σχολές (Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης, Επιστημών Υγείας, Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, Νομικής και Κοινωνικών Επιστημών) που προσφέρουν περισσότερα από είκοσι προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Επιπλέον, το πανεπιστήμιο προωθεί την καινοτομία στη μάθηση και στην έρευνα και δημιουργεί νέες προοπτικές σε διάφορους τομείς γνώσης, φροντίζοντας οι φοιτητές του να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη των μελλοντικών τους επαγγελματικών στόχων. Παράλληλα, το πανεπιστήμιο διαθέτει και μονάδα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Με τη χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογικά ηλεκτρονικής πλατφόρμας προσφέρει στους φοιτητές μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε σύγχρονες ειδικότητες. Τα προγράμματα σπουδών που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει με την εξ αποστάσεως μεθοδολογία είναι τα εξής: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση (με κατευθύνσεις Γενική Διοίκηση, Εκπαιδευτική Διοίκηση, Διοίκηση Μονάδων Υγείας), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία και στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία.

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, [email protected], www.nup.ac.cy, +357 26 843300

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με περισσότερους από 11.500 φοιτητές από 70 και πλέον χώρες του κόσμου, είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Κύπρου με διεθνή αναγνώριση. Με έδρα τη Λευκωσία και παρουσία σε άλλες 18 πόλεις σε όλο τον κόσμο, προσφέρει ένα καινοτόμο και πολύπλευρο πλαίσιο μάθησης με περισσότερα από 100 προγράμματα σπουδών, συμβατικά η εξ αποστάσεως, σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

Παράλληλα, προσφέρει και διεπιστημονικά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με καταξιωμένα πανεπιστήμια, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Πολλά από τα τμήματα και προγράμματα σπουδών του υπήρξαν τα πρώτα στο είδος τους στην Κύπρο, ενώ πολλά προγράμματα, όπως αυτά της Ιατρικής, των Διεθνών Σχέσεων, της Λογιστικής, της Νομικής και της Αρχιτεκτονικής, έχουν εξελιχθεί στα πλέον αναγνωρισμένα και αξιόπιστα στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα το πανεπιστήμιο προσφέρει πληθώρα καινοτόμων προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην έρευνα αιχμής, όπως το άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα στα Ψηφιακά Νομίσματα/Τεχνολογία Blockchain. Παράλληλα, συμμετέχει σε προγράμματα κινητικότητας/ανταλλαγής φοιτητών (Erasmus) και σε συνεργασία με κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια εξασφαλίζει στους αποφοίτους του σημαντικές ευκαιρίες τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και στη βιομηχανία, εντός και εκτός συνόρων.

Τέλος, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό περιβάλλον που παρέχει το καθιστούν κάθε χρόνο πόλο έλξης για χιλιάδες φοιτητές, όχι μόνο από Κύπρο και Ελλάδα αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Μεσογείων 265, Νέο Ψυχικό Αθήνα, 800 1001212, 210 6748293/ Μακεδονίτισσας 46, Λευκωσία Κύπρος, +357 22841528, www.unic.ac.cy

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με περισσότερους από 7.000 φοιτητές, 104 εργαστήρια και 800 άτομα ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα πανεπιστήμια. Παρά τα σχετικά λίγα χρόνια λειτουργίας του −ιδρύθηκε το 1989−, έχει καταφέρει να επιδείξει αξιοσημείωτο έργο. Μάλιστα, το 2015 κατατάχθηκε, σύμφωνα με την κατάταξη των Τimes Higher Education, στα 400 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Είναι μέλος διεθνών πανεπιστημιακών συνδέσμων και δικτύων και συνεργάζεται, μέσα από διακρατικές ή διαπανεπιστημιακές συμφωνίες, με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών. Παράλληλα, στηρίζει προγράμματα κινητικότητας (Erasmus+, Erasmus Mundus) που αφορούν φοιτητές και προσωπικό.

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μπορεί κανείς να σπουδάσει Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Ιατρική, Θετικές και Εφαρμοσμένες Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες και Επιστήμες της Αγωγής, Οικονομικές Επιστήμες και Διοίκηση, ενώ διαθέτει και Πολυτεχνική Σχολή. Επιπλέον, διαθέτει ένα πλούσιο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών Πανεπιστημίου Κύπρου, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, θα βρείτε εδώ: www.ucy.ac.cy/el.

Πανεπιστήμιο Κύπρου, i[email protected], www.ucy.ac.cy/el

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Πανεπιστήμιο Κύπρου
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Κεντρική φωτογραφία: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πάνω αριστερά: Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κάτω αριστερά: Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος

Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Το 1997, σε συνεργασία με μια ομάδα έμπειρων και καταξιωμένων καθηγητών, δημιουργήθηκε το πρώτο κέντρο φροντιστηριακής εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, με φιλοδοξία την παροχή μαθημάτων φροντιστηριακής υποστήριξης στους μαθητές, εξασφαλίζοντάς τους τη μελλοντική τους επιτυχία. Έκτοτε, πάνω από 12.500 σπουδαστές του έχουν περάσει σε ανώτερες και ανώτατες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έχουν γίνει καταξιωμένοι επιστήμονες.

Σήμερα το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα φροντιστηρίων σε Ελλάδα και Κύπρο, διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό κέντρων πανελλαδικά με 97 εκπαιδευτήρια σε λειτουργία, ενώ την περίοδο Αυγούστου 2017-Αυγούστου 2018 εγκαινίασε 21 νέα παραρτήματα.

Τα φροντιστήρια του ομίλου έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, καθώς προσφέρουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και φροντιστηριακής υποστήριξης σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση των μαθητών και εξειδικευμένη ύλη μαθημάτων που διαρκώς ανανεώνεται από εκπαιδευτικούς με τεράστια εμπειρία και αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο, ενώ διαθέτουν και αποκλειστικές εκδόσεις με τα σχολικά βοηθήματα ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.

Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, Κεντρικά: Κουντουριώτου 146-148 Πειραιάς, 210 4133810, 210 4136630, [email protected], www.diakrotima.gr, Facebook

British Council

Το British Council είναι διεθνής οργανισμός της Βρετανίας που προωθεί τις πολιτισμικές σχέσεις και παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Διδάσκει αγγλικά σε 85 χώρες και παρέχει ποιοτικά υλικά εκμάθησης αγγλικών για μαθητές και καθηγητές ανά τον κόσμο. Παράλληλα, διοργανώνει πάνω από τρία εκατομμύρια βρετανικές εξετάσεις σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας στους επιτυχόντες αξιόπιστα πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων.

British Council, Πλατεία Κολωνακίου 17, Αθήνα, 210 369 2333, 801 500 3692, Εμπορικό Κέντρο πλατεία Τσιμισκή 43, Θεσσαλονίκη, 210 3692333, 801 500 3692, www.britishcouncil.gr

Goethe Institut

Το 1952 ιδρύεται το πρώτο Ινστιτούτο Goethe εκτός Γερμανίας στην Αθήνα, το Goethe-Institut Athen. Έκτοτε, προωθεί την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας με τμήματα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, καθώς και με τμήματα για επαγγελματίες, ειδικής ορολογίας αλλά και online.

Εκτός από τη διδασκαλία των γερμανικών, το ινστιτούτο, σε συνεργασία με ελληνικούς φορείς, διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συνέδρια, διαλέξεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, λογοτεχνικές βραδιές, εικαστικά δρώμενα κ.ά., καθώς και σεμινάρια και ομάδες εργασίας για καθηγητές γερμανικών. Παράλληλα, διεξάγει πιστοποιημένες και διεθνώς αναγνωρισμένες εξετάσεις της γερμανικής γλώσσας.

Στο Goethe-Institut Athen θα βρείτε και μια πλούσια βιβλιοθήκη με σύγχρονα μέσα σε γερμανική και ελληνική γλώσσα, μέσα από τα οποία μπορείτε να πληροφορηθείτε για τάσεις και θέματα του σύγχρονου γερμανικού πολιτισμού. Επιπλέον, οι σπουδαστές όλων των ηλικιών και γλωσσικών επιπέδων μπορούν να συμμετάσχουν στο Εργαστήρι Μάθησης «Βιβλιοθήκη», όπου θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις για τη Γερμανία, να πάρουν πληροφορίες και να εμβαθύνουν στην ανάγνωση βιβλίων, κάνοντας έτσι την εκμάθηση γερμανικών μια διασκεδαστική διαδικασία.

Goethe-Institut, Ομήρου 14-16, Αθήνα, 210 3661000, [email protected], Βασ. Όλγας 66, Θεσσαλονίκη, 2310 889610, [email protected], www.goethe.de/hellas

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Goethe Institut.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
British Council.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Κεντρική φωτογραφία: Goethe Institut. Πάνω δεξιά: British Council. Κάτω δεξιά: Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Ινστιτούτο Θερβάντες

Με πάνω από 100.000 σπουδαστές, το Ινστιτούτο Θερβάντες είναι ο μεγαλύτερος διεθνής φορέας που ασχολείται με την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας και έχει τιμηθεί με το βραβείο «Πρίγκιπας της Αστούριας» στην κατηγορία Επικοινωνία και Ανθρωπιστικές Σπουδές. Ιδρύθηκε το 1991 στην Ισπανία με σκοπό τη διάδοση της ισπανικής γλώσσας και του πολιτισμού της Ισπανίας και των ισπανόφωνων χωρών.

Σήμερα διαθέτει περισσότερα από 40 κέντρα διεθνώς, με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας να ξεχωρίζει ανάμεσά τους. Προσφέρει μαθήματα ισπανικών αλλά και επιμόρφωσης για καθηγητές Ισπανικής, στηρίζει τις διάφορες δραστηριότητες των Ισπανιστών και παράλληλα προωθεί πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς. Επιπλέον, προσφέρει και online μαθήματα ισπανικών.

Όλοι οι καθηγητές του είναι από την Ισπανία ή άλλη ισπανόφωνη χώρα, έχουν υψηλή πανεπιστημιακή μόρφωση και χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Πέρα από τα μαθήματα, το Ινστιτούτο Θερβάντες οργανώνει και διεξάγει τις εξετάσεις για τα διπλώματα της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας (DELE) και εκδίδει πιστοποιητικά και επίσημους τίτλους συμμετοχής στα μαθήματά του.

Ινστιτούτο Θερβάντες, Σκουφά 31 (Κολωνάκι), Αθήνα, (+30) 210 3634117, (+30) 210 3634180 [email protected], atenas.cervantes.es

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι το Μορφωτικό Γραφείο της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και προσφέρει επιμορφωτικά σεμινάρια, εξετάσεις για την πιστοποίηση της γνώσης της ιταλικής γλώσσας, τμήματα ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας για ενήλικες και νέους, καθώς και εξειδικευμένα τμήματα αλλά και online μαθήματα.

Παράλληλα, παρέχει πληροφορίες για υποτροφίες και σπουδές στην Ελλάδα, ενώ προωθεί τις επαφές των ελληνικών οργανισμών, υπηρεσιών και ιδρυμάτων με τα αντίστοιχα ιταλικά. Επιπλέον, επιμελείται και διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις (εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις, συνέδρια) σε συνεργασία με ελληνικούς και ιταλικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, φορείς.

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, 28ης Οκτωβρίου 47, 210 5242646 [email protected], iicatene.esteri.it/iic_atene/el

Vellios School of Art

Αν ονειρεύεσαι να κάνεις το ταλέντο σου επάγγελμα, τότε η επιλογή του Velios School Of Art είναι μονόδρομος. Αναγνωρισμένο από το υπουργείο Παιδείας και με ακαδημαϊκά προγράμματα σχεδιασμένα από καταξιωμένους καλλιτέχνες, προσφέρει σπουδές σε Mixed Media Fine Arts, Graphic Design, Interior Design, Fashion Design, Comics Cartoon, 3D Animation και Visual Merchandising. Εκτός από την καθημερινή φοίτηση, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε την open learning είτε την distance learning φοίτηση. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα υποτροφίας, κάνοντας αίτηση στον διαγωνισμό υποτροφιών στο site του VSA ως τις 27/9/2018.

Vellios School of Art, 3ης Σεπτεμβρίου 24, Αθήνα, 210 5201730 [email protected], www.velliosschoolofart.gr, Facebook

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Ινστιτούτο Θερβάντες
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Vellios School of Art.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
Κεντρική φωτογραφία: Ινστιτούτο Θερβάντες. Πάνω αριστερά: Vellios School of Art. Κάτω αριστερά: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Βακαλό Art & Design College

To 1958 ιδρύεται η πρώτη σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Ελλάδα από μια παρέα διακεκριμένων καλλιτεχνών και διανοουμένων.

Η σχολή, τοποθετημένη μεταξύ της ηρεμίας ενός καταπράσινου λόφου και των γρήγορων ρυθμών της μεγαλούπολης, προσφέρει εδώ και έξι δεκαετίες κορυφαίου επιπέδου προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς όπως οι Graphic Design (BA), Interior Design (BA), Digital Design (BA), Visual Communication (MA), Architectural Design, (MA), καθώς και μονοετή εργαστήρια και σεμινάρια.

Φέτος, η Σχολή Βακαλό συμπληρώνει 60 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει, παρέχοντας ειδικές εκπτώσεις σε όλα τα προγράμματά Βachelor of Arts και Master of Arts.

Βακαλό Art & Design College, Κατσώνη 26, Αθήνα, 210 6442514, 210 6456035, 210 6458847, 210 6425185, [email protected], https://vakalo.gr

Θεατρικό Εργαστήρι PocketFlat

Η Στέλλα Μαρή είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και υπεύθυνη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Θεάτρου Minus [two]. Πριν από λίγα χρόνια, η αγάπη της για το θέατρο την οδήγησε στη δημιουργία του θεατρικού εργαστηρίου PocketFlat σε ένα παλιό διαμέρισμα στην οδό Πατησίων, όπου με πολύ μεράκι διδάσκει υποκριτή σε όλους εκείνους που μοιράζονται την ίδια δίψα για το θέατρο με εκείνη.

Οι συμμετέχοντες στο Θεατρικό Εργαστήρι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα υποκριτικής αλλά και διάφορους κύκλους εκπαίδευσης σχετικά με τη φωνητική, το αρχαίο δράμα, τη χοροκίνηση, το φλαμένκο κ.ά.

Θεατρικό Εργαστήρι PocketFlat, Πατησίων 299, Αθήνα, 213 0324265, 6937 382885, [email protected], Facebook

Θοδωρής Πανάς/Σχολή χορού Αθηνών

Ο Θοδωρής Πάνας, ο Ίων Κυπραίος και η Χριστίνα Λεγάκη συγκέντρωσαν γύρω τους μια εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων και έμπειρων καθηγητών και ίδρυσαν το 2015 τη «Θοδωρής Πανάς / Σχολή Χορού Αθηνών», θέλοντας να προσφέρουν ευέλικτο πρόγραμμα διδασκαλίας, όπου ο καθένας θα μπορεί να βρει αυτό που τον εκφράζει. Τα τμήματα χορού είναι πολλά και απευθύνονται τόσο σε παιδιά άνω των 3,5 ετών όσο και σε ενήλικες, αρχάριους ή προχωρημένους.

Εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα Κλασικού Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού, Funky Jazz, Hip-Hop, Breakdance, Commercial, Afrorythm Babies, Musical Κids, Latin, Oriental, Yoga, Progressive Βallet & Stretching και το τμήμα Express yourself by Thodoris. Στα 4 χρόνια λειτουργίας της η σχολή, μέσα από εκπαιδευτικά μαθήματα και σεμινάρια από καταξιωμένους και παγκοσμίου φήμης χορογράφους και με παραστάσεις σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας, έχει καταφέρει να συμβάλει έμπρακτα και ουσιαστικά στην εξέλιξη και αναβάθμιση της ποιότητας της τέχνης του χορού στην Ελλάδα.

Παράλληλα, δίνει έμφαση στο musical theatre μέσω της πραγματοποίησης κύκλων σπουδών τριετούς φοίτησης, στους οποίους ο Θοδωρής Πανάς μαζί με τον Αλέξιο Πρίφτη και τον Δημήτρη Μαλισσόβα, και σε συνεργασία με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διδάσκουν όλες τις «τεχνικές και τα μυστικά» που ένας περφόρμερ πρέπει να κατέχει για μια πετυχημένη πορεία στον κόσμο του μουσικού θεάτρου. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 17/9, ενώ η σχολή λειτουργεί ήδη για πληροφορίες και εγγραφές από Δευτέρα έως Παρασκευή, 17:00-21:30.

Θοδωρής Πανάς/Σχολή χορού Αθηνών, Μαραθωνομάχων 51, Ακαδημία Πλάτωνος, 210 5158735, [email protected], www.athensdanceschool.gr, Facebook, Instagram

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Βακαλό Art & Design College.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Θοδωρής Πανάς/Σχολή χορού Αθηνών
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Θεατρικό Εργαστήρι PocketFlat
Κεντρική φωτογραφία: Βακαλό Art & Design College. Πάνω δεξιά: Θοδωρής Πανάς/Σχολή χορού Αθηνών. Κάτω δεξιά: Θεατρικό Εργαστήρι PocketFlat

Χαλκηδόνιο Ωδείο

Από το 1991 η λύση για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μουσική ακούει στο όνομα «Χαλκηδόνιο Ωδείο». Τα μαθήματα γίνονται μέσα σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα, σε σύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας από ένα άριστο επιτελείο καθηγητών, το οποίο απαρτίζεται από μουσικούς που δίνουν ρεσιτάλ στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής, και διδάσκουν σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής.

Ενδεικτικά της επιτυχίας του Χαλκηδόνιου Ωδείου είναι τα πολλά πρώτα βραβεία που έχουν αποσπάσει μαθητές του σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και διεθνή φεστιβάλ, αλλά και ο μεγάλος αριθμός μαθητών που έχει επιτύχει την εισαγωγή του στο Μουσικό Πανεπιστήμιο.

Χαλκηδόνιο Ωδείο, Λεωφ. Δεκελείας 71, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2530080, [email protected], http://halkidonio.gr, Facebook

Το Σπίρτο

Το 2009 ιδρύθηκε μια σχολή με σκοπό την προώθηση της μοντέρνας τέχνης σε όλο το φάσμα της μουσικής και των εικαστικών. Φέτος διανύει τον 10ο χρόνο λειτουργίας της και προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα μαθημάτων και σεμιναρίων που ξεφεύγει απ' τον τυποποιημένο τρόπο εκμάθησης, δίνοντας στον μαθητή τη δυνατότητα να γνωρίσει την τέχνη, κυρίως μέσα από την πρακτική της.

Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μια μεγάλη ποικιλία εικαστικών σεμιναρίων σε τομείς όπως η ζωγραφική, η φωτογραφία κ.ά., σεμινάρια χειροτεχνίας όπως το μακραμέ, το faux bijoux, το υγρό γυαλί αλλά και τμήματα Δημιουργικής Γραφής, Ιστορίας της Τέχνης και του Κινηματογράφου, Ποιητικό Εργαστήρι και άλλα πολλά. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Registry of Guitar Tutors (RGT) και το London College of Music (LCM), λειτουργεί μουσικό τμήμα μοντέρνας και παραδοσιακής μουσικής.

Tα μαθήματα, τόσο για αρχάριους όσο και για παλιούς μαθητές, ξεκινάνε την Τρίτη 4/9, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν ακόμη περισσότερα σεμινάρια. Περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων θα βρείτε εδώ: www.tospirto.com.

Το Σπίρτο, Ιωάννου Αποστολόπουλου 11, Χαλάνδρι, 210 6753306, [email protected], www.tospirto.com, Facebook

Feel Free Jewelry workshop

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος Feel-Free λειτουργεί από το 2009 στο κέντρο του Πειραιά και στον χώρο του διεξάγονται μαθήματα κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος με την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας. Πραγματοποιούνται μαθήματα ιδιαίτερα ή σε ολιγομελή τμήματα (4-5 ατόμων) σε εβδομαδιαία βάση ή ταχύρρυθμα, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να διαλέξετε τον ρυθμό παρακολούθησης που σας ταιριάζει.

Στον χώρο του εργαστηρίου κάθε σπουδαστής έχει τον προσωπικό του πάγκο που είναι πλήρως εξοπλισμένος με γραφική ύλη για τον σχεδιασμό, ατομικό εξοπλισμό αργυροχρυσοχοΐας και προσωπική εργαλειοθήκη, και παρέχονται δωρεάν όλα τα εργαλεία και τα μέταλλα που απαιτούνται για την εκμάθηση των τεχνικών δημιουργίας κοσμημάτων. Στη διάρκεια των μαθημάτων δίνονται σημειώσεις για τα εργαλεία, τις τεχνικές και άλλες πληροφορίες σχετικά με την αργυροχρυσοχοΐα.

Επιπλέον, δίνεται λίστα με όλες τις διευθύνσεις καταστημάτων αργυροχρυσοχοΐας, υλικών και εξαρτημάτων για την κατασκευή κοσμήματος, όπως και πληροφορίες για επιμεταλλώσεις και χυτεύσεις των κοσμημάτων. Έχοντας ως πρώτη ύλη το μέταλλο και σε συνδυασμό, πολλές φορές, με ημιπολύτιμους λίθους, σύρματα, ρητίνες, νήματα κ.ά., οι σπουδαστές μαθαίνουν να κατασκευάζουν τα δικά τους κοσμήματα, δίνοντας μορφή και σχήμα στη φαντασία τους.

Το Feel Free απευθύνεται όχι μόνο σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων ως χόμπι αλλά και σε εκείνους που τη βλέπουν επαγγελματικά. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Feel Free Jewelry workshop, Κολοκοτρώνη 74-76, Πειραιάς, 2ος όροφος, 210 3006663, [email protected], feel-free.gr, Facebook

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Feel Free Jewelry workshop.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Το Σπίρτο.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Χαλκηδόνιο Ωδείο
Κεντρική φωτογραφία: Feel Free Jewelry workshop. Πάνω αριστερά: Το Σπίρτο. Κάτω αριστερά: Χαλκηδόνιο Ωδείο

Ίδρυμα Fulbright

Το Ίδρυμα Fulbright ιδρύθηκε το 1946 από τον γερουσιαστή J. William Fulbright και έκτοτε αποτελεί το κορυφαίο ίδρυμα εκπαιδευτικών ανταλλαγών παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα προσφέρει υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες, φοιτητές, επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες που επιθυμούν να σπουδάσουν, να διδάξουν, να δώσουν διαλέξεις ή να διεξαγάγουν έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

Αν, λοιπόν, ενδιαφέρεστε για σπουδές ή διεξαγωγή έρευνας στις ΗΠΑ, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στο Ίδρυμα Fulbright. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του www.fulbright.gr.

Ίδρυμα Fulbright, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 6, 210 7241811 [email protected], www.fulbright.gr

Μικρό Πολυτεχνείο

Ο Πολυχώρος Σεμιναρίων Τέχνης Μικρό Πολυτεχνείο στο Θησείο για πάνω από 15 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλουν να παρακολουθήσουν σεμινάρια καλλιτεχνικής επιμόρφωσης, είτε διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία είτε όχι. Κάθε χρόνο διοργανώνονται πάνω από 100 σεμινάρια που καλύπτουν όλο το φάσμα των τεχνών, με αναγνωρισμένους και χαρισματικούς δασκάλους και τη χρήση πρωτότυπων μεθόδων διδασκαλίας.

Εκεί θα βρείτε σεμινάρια Γραφής, Εικαστικών, Κινηματογράφου, Θεάτρου, Χορού, Μουσικής, Ραδιοφώνου, Στιχουργικής , Ψηφιακών Μέσων κ.ά. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των έργων των σπουδαστών μέσα από εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις και παραγωγές, ενώ κάθε καλοκαίρι το Μικρό Πολυτεχνείο ταξιδεύει με το «Μικρό Πολυτεχνείο Εν Πλω» και διοργανώνει εκδρομές με εκπαιδευτικό-καλλιτεχνικό χαρακτήρα για τα μέλη του σε κυκλαδίτικους προορισμούς.

Αν, λοιπόν, θέλετε να γίνετε μέλος ενός από τα πιο ζωηρά κύτταρα καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Αθήνα, δεν έχετε παρά να μπείτε στη σελίδα του www.mikropolytexneio.gr, να ενημερωθείτε για όλα τα εργαστήρια τέχνης και τα σεμινάρια της νέας σεζόν και να εγγραφείτε.

Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Θησείο, 210 3243306, 210 3252998, [email protected], www.mikropolytexneio.gr

Πολυχώρος Μεταίχμιο

Ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο, θέλοντας να δημιουργήσει ένα μέρος που θα είναι σημείο αναφοράς για τους φίλους των βιβλίων και της τέχνης, έφτιαξε έναν πολυχώρο στο κέντρο της Αθήνας. Δώδεκα χρόνια μετά, με περισσότερους από 1.200 σπουδαστές στα σεμινάριά τουυ, ως πιστοποιημένο πλέον Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (ΚεΔιΒιΜ1), συνεχίζει να ανανεώνεται και να διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια για ενηλίκους με άξονα το βιβλίο και την ανάγνωση, τη γλώσσα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, πάντα με έμφαση στη διά βίου μάθηση.

Επιπλέον, οργανώνει λέσχες αναγνώσης, εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και θεματικές βραδιές, αφιερώματα σε συγγραφείς, βραδιές ποίησης, ημερίδες για εκπαιδευτικούς, Σχολή Γονέων, Cinema Therapy, παιχνίδια μυστηρίου, εικαστικές εκθέσεις κ.ά., ενώ στον Πολυχώρο λειτουργεί και αίθουσα τέχνης που φιλοξενεί όλο τον χρόνο εικαστικές εκθέσεις. Το όμορφο και φιλικό περιβάλλον του αποτελεί αναμφίβολα ένα στέκι πολιτισμού, ένα μέρος όπου ο καθένας βρίσκει τον χώρο να εκφραστεί. Ενημερωθείτε για το νέο φθινοπωρινό πρόγραμμα του Πολυχώρου Μεταίχμιο στη σελίδα του www.metaixmio.gr.

Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα, 211 3003580, [email protected], www.metaixmio.gr

Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Πολυχώρος Μεταίχμιο.
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Μικρό Πολυτεχνείο
Κολέγια, ΙΕΚ, ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια: Ο πλήρης οδηγός της LiFO στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Ίδρυμα Fulbright.
Κεντρική φωτογραφία: Πολυχώρος Μεταίχμιο. Πάνω δεξιά: Μικρό Πολυτεχνείο. Κάτω δεξιά: Ίδρυμα Fulbright.
Αφιέρωμα
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ