Αναστάτωση σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα από τον σεισμό 4,7 Ρίχτερ στο Κιλκίς

Αναστάτωση σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα από τον σεισμό 4,7 Ρίχτερ στο Κιλκίς Facebook Twitter
0

Στα 4,7 Ρίχτερ κατέγραψε τον σεισμό που σημειώθηκε στη 1:22 τα ξημερώματα ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Σταθμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στην πόλη του Κιλκίς.


Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και για τον λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πέλλα και αλλού, σε αρκετά μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρό του.

Πρόκειται για μια περιοχή, όπου από τις 10 Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία, με σεισμούς που γίνονται αισθητοί για γεωλογικούς λόγους. Η περιοχή, όπως εξήγησε ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, δεν είναι γνωστή για μεγάλα ρήγματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλλιθέα: «Η γυναίκα ούρλιαζε για αρκετά λεπτά» - Το χρονικό της τραγωδίας με την 7χρονη Αγγελική

Ελλάδα / Καλλιθέα: «Η γυναίκα ούρλιαζε για αρκετά λεπτά» - Το χρονικό της τραγωδίας με την 7χρονη Αγγελική

Η 37χρονη θεία συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου - «Έχασα το παιδί μου!» φώναζε με λυγμούς η μητέρα της
LIFO NEWSROOM