Ανακοίνωση για τον κεραυνό στην Ακρόπολη - Τι λέει το Υπουργείο Πολιτισμού

Ανακοίνωση για τον κεραυνό στην Ακρόπολη - Τι λέει το Υπουργείο Πολιτισμού Facebook Twitter
2

Με νέα ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώνει για το συμβάν με τον κεραυνό που χτύπησε την Ακρόπολη.

Ο κεραυνός χτύπησε την Ακρόπολη την Τετάρτη το απόγευμα κατά τη διάρκεια καταιγίδας και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Μετά το συμβάν υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα που σχολίαζαν το αντικεραυνικό σύστημα που προστατεύει την Ακρόπολη.

Τι ανακοίνωσε το Υπ. Πολιτισμού:

Αναφορικά με το κεραυνικό πλήγμα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης το απόγευμα της 17ης Απριλίου 2019 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αυτοψιών από υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου, υπό τον συντονισμό της πολιτικής ηγεσίας, έχει δρομολογηθεί η άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της υφιστάμενης αντικεραυνικής εγκατάστασης, καθώς και η επισκευή των φυλακίων και των εγκαταστάσεων ισχυρών και ασθενών ρευμάτων που υπέστησαν ζημιές.


Παράλληλα, συνεχίζεται η αναλυτική καταγραφή των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό.


Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας των εργαζομένων που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η μία εκ των τραυματιών παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο εντός της ημέρας, ενώ η δεύτερη θα παραμείνει νοσηλευόμενη και σήμερα.


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για τη φροντίδα που παρέχουν στους εργαζόμενους.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Ελλάδα / Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Kάποιες επισημάνσεις:1. Δεν υπάρχει κάποιος τύπος αλεξικέραυνου ή γενικότερα αντικεραυνικής προστασίας που να προφυλάσσει 100% από κεραυνό . Το αρτιότερο και άριστα συντηρημένο αλεξικέραυνο ή αντικεραυνικό σύστημα κλπ κλπ ΜΕΙΩΝΕΙ ΕΩΣ 98% την πιθανότητα να σε χτυπήσει κεραυνός το ποσοστό κλιμακώνεται σε συνάρτηση μεταξύ άλλων και με την απόσταση από τον ιστό και το ύψος του ιστού.2. Σε καταιγίδες ΔΕΝ :α) πάμε κάτω από δέντρα β) πάμε σε κτίσματα στην ύπαιθρο με λίγη ή καθόλου προστασία (αχυρώνες παραπήγματα, σκηνές) γ) κολυμπάμε δ) πάμε σε βουνοκορφές, ταράτσες κλπε) Πάμε σε γήπεδο στ) στεκόμαστε κοντά σε κολώνες και μεταλλικούς φράκτες3. Αντίθετα ΜΠΟΡΟΥΜΕ να:α) Μείνουμε εντός οχήματος, (αν το αυτοκίνητο φέρει μεταλλική οροφή), μεταλλικού σκάφους με μεταλλική οροφήβ) Μπούμε σε υπόγειους χώρους ( πχ Σταθμούς ΜΕΤΡΟ)γ) μείνουμε σε ΠΥΚΝΟ δάσος. Το ΠΥΚΝΟ δάσος ψιλοπροστατευει σε αντίθεση με το μεμονωμένο δέντρο.δ) να πάμε σε ασφαλείς χώρους (με αντικεραυνική προστασία)