Ακόμη 70 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο

Ακόμη 70 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Άλλες δυο βάρκες με 70 συνολικά μετανάστες και πρόσφυγες περισυλλέγονται αυτή τη στιγμή ανοικτά του ακρωτηρίου Κόρακας στη βορειοανατολική Λέσβο και ανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια να προωθηθούν στο χοτ σποτ της Μόριας.

 

Το γεγονός αυξάνει σε 600 περίπου τους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν στο νησί από την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουλίου, όταν και εκδηλώθηκε το πραξικόπημα στην Τουρκία.

 

Σήμερα, Δευτέρα, στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3357 άτομα. Στη Χίο 2474 και στη Σάμο 1065. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 6896 πρόσφυγες ή μετανάστες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρίνιο: Ποινική δίωξη για την υψηλή θνησιμότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την περίοδο του κορωνοϊού

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ποινική δίωξη για την υψηλή θνησιμότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την περίοδο του κορωνοϊού

Η δίωξη ασκήθηκε για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος κατά μελών της διοίκησης του νοσοκομείου Αγρινίου και μελών της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αλλά και κατά άλλων προσώπων που τυχόν θα προκύψουν από την ανάκριση
LIFO NEWSROOM