Αχαΐα: Εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση επιδομάτων τέκνων – Είχαν κλέψει κωδικούς taxisnet

Αχαΐα: Εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση επιδομάτων τέκνων – Είχαν κλέιψει κωδικούς taxisnet Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Εισαγγελική έρευνα για υπόθεση που αφορά υπεξαίρεση επιδομάτων τέκνων στη Δυτική Αχαΐα βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Δράστες φέρονται να είναι ένας 28χρονος με τρεις συνεργούς οι οποίοι είναι μέλη του ευρύτερου οικογενειακού του περιβάλλοντος. 

Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, κάνουν λόγο για κλοπή 1.000 κωδικών taxis και ονομάτων χρηστών (στην πλειοψηφία τους Ρομά) από λογιστικό γραφείο της Κάτω Αχαΐας, τον Οκτώβριο του 2021. Ο 28χρονος, επίσης Ρομά, είχε συλληφθεί σε κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κάτω Αχαΐα τη στιγμή που επιχείρησε δηλώνοντας ψευδή στοιχεία να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από λογαριασμό, που είχε εκδοθεί στο όνομα συνεργού του.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες έξι γυναικών στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2021 στο Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ότι δεν είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους επιδόματα τέκνων, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ περίπου.

Οι δράστες με τους κωδικούς taxisnet, που είχαν αφαιρέσει από το λογιστικό γραφείο, εισέρχονταν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων, για τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων και άλλαζαν τον λογαριασμό πίστωσης του επιδόματος, εισάγοντας ΙΒΑΝ με δικαιούχους τους συνεργούς τους.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα επιδόματα τέκνων 20 τουλάχιστον γυναικών, είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντα, ενώ εντοπίστηκαν στους ίδιους λογαριασμούς, συνολικά 14.000 ευρώ, τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Συνολικά, εξιχνιάσθηκαν 20 περιπτώσεις, ενώ σε βάρος των κατηγορούμενων έχουν υποβληθεί μηνύσεις από 17 θύματα.

Δυο εκ των τεσσάρων συνολικά δραστών, ο βασικός κατηγορούμενος και συγγενικό του πρόσωπο, αρνούνται τις κατηγορίες για υπεξαίρεση και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ