Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Η πρώτη αντίδραση του παπά-Δημήτρη μετά το τελεσίγραφο Ιερωνύμου

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Η πρώτη αντίδραση παπά-Δημήτρη μετά το τελεσίγραφο Ιερωνύμου Facebook Twitter
0

Προθεσμία λίγων ημερών στον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τις κατηγορίες για αγυρτεία, προκειμένου να του απαντήσει εάν θα δεχθεί να μεταφερθεί σε παλιό μοναστήρι στη Βάρη.

«Φαίνεται ότι πείστηκαν να φύγουν. Θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι με νόμο, παρακολούθηση κτλ. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος στην Καθημερινή.

«Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε 5 μέρες απάντηση. Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν “μένουμε εδώ”, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους», πρόσθεσε.

Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο πατήρ Δημήτριος των Αγίων Ισιδώρων, μιλώντας στο τέλος της σημερινής λειτουργίας, δήλωσε πως «είμαστε πάντοτε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά»,

Η τοποθέτηση του ιερέα των Αγίων Ισιδώρων

«Ο θεός να είναι μαζί μας, πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους στο λόφο του Λυκαβηττού. Εδώ όλη η παρέα μαζί τελούμε τις θείες λειτουργίες. Η χάρη και η ευλογία του Θεού να σας δίνουν πάντοτε υγεία και εμείς να είμαστε πάντοτε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά, σεμνά και ταπεινά, όπως σήμερα και όπως 22 χρόνια εδώ στους Αγίους Ισιδώρους.

» Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την αγάπη, τη στήριξη, την καλοσύνη και τις ευχές σας και βέβαια σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Διαβάζοντας τα μηνύματά σας, τα οποία είναι χιλιάδες εκατοντάδες, σας ευχαριστώ που προσεύχεστε για μένα και όλους εμάς.

» Ενα τεράστιο μεγάλο «ευχαριστώ» και μια τεράστια μεγάλη «συγγνώμη». Ο θεός να σας έχει πάντοτε καλά και να σας δίνει υγεία και χαρά στις οικογένειες και τα παιδιά σας».


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ