Η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής τίθεται σε κίνδυνο, εξαιτίας της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη, προειδοποιεί ο ΑΔΜΗΕ

 

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό, αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ σε έκτακτη ενημέρωση για την ηλεκτροδότηση της Ανατολικής Αττικής. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο», συμπληρώνει. 

 

«Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο», τονίζει ο ΑΔΜΗΕ στην ανακοίνωση. 

 

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργεια στο Κρυονέρι, με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, του προέδρου του ΑΔΜΗΕ Μάνου Μανουσάκη, του προέδρου της ΡΑΕ Αθανάσιου Δαγούμα και του προέδρου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση. 

 

Λίγο νωρίτερα, πηγές του ΑΔΜΗΕ που επικαλείται το ΑΠΕ διέψευσαν ότι η φωτιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από εγκαταστάσεις του Διαχειριστή.

 

Δεν σημειώθηκαν εκρήξεις σε Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης ή Υποσταθμούς, επεσήμαναν οι πηγές του ΑΔΜΗΕ, σημειώνοντας ότι οι θόρυβοι που ακούστηκαν από τις εγκαταστάσεις οφείλονται σε χειρισμούς που γίνονται στον εξοπλισμό κάθε φορά που ένα κύκλωμα βγαίνει εκτός λειτουργίας.