Ηλικιωμένος καταγγέλθηκε για ασέλγεια κατά 10χρονης το 2013 και δικάστηκε φέτος- Παρέμενε ελεύθερος

81χρονος καταγγέλθηκε για ασέλγεια κατά 10χρονης το 2013 και κάθισε στο εδώλιο φέτος - Παρέμενε ελεύθερος Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Δέκα χρόνια μετά την καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος 10χρονης, ένας 81χρονος άνδρας κάθισε στο εδώλιο δικαστηρίου και καταδικάστηκε για το έγκλημα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, o 81χρονος παρέμενε ελεύθερος καθ’ όλη τη διάρκεια των 10 ετών, που αναβαλλόταν η εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά τελικά καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη, ποινή που θα εκτελέσει στο σπίτι του.

Το συμβάν είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2013, όταν το παιδί βρισκόταν σε χωριό μαζί με τη γιαγιά της για ολιγοήμερες διακοπές. Η δικάσιμος, ωστόσο, είχε πάρει επτά αναβολές.

Το παιδί είχε μείνει μόνο με τον ηλικιωμένο για λίγα λεπτά, καθώς η γιαγιά τον γνώριζε δεκαετίες και τον εμπιστευόταν.

Το δικαστήριο δεν επέβαλε τον όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ούτε θα βάλει βραχιολάκι.

Ο ηλικιωμένος έχει ασκήσει έφεση, με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, να αναφέρει στο ίδιο μέσο πως «το Εφετείο θεωρούμε ότι θα εκτιμήσει διαφορετικά τα στοιχεία και θα προβεί στην αθώωση του».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM