46 λεωφορεία μεταφέρουν απόψε στην Αθήνα τους μετανάστες από τη Ειδομενή

46 λεωφορεία μεταφέρουν απόψε στην Αθήνα τους μετανάστες από τη Ειδομενή Facebook Twitter
0

46 λεωφορεία μεταφέρουν απόψε στην Αθήνα τους μετανάστες από τη Ειδομενή Facebook Twitter
Πρόσφυγες επιβιβάζονται σε λεωφορεία στην Ειδομένη για να αναχωρήσουν για την Αθήνα μετά την επιχείρηση απομάκρυνσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Αργά το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα λεωφορεία με τους μετανάστες από την Ειδομένη στο κλειστό γήπεδο του τάε κβον ντο στο Παλαιό Φάληρο.

Μέλη του Ερυθρού Σταυρού, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, πρόσκοποι και άλλοι υποδέχονται τους μετανάστες, η μεταφορά των οποίων θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να έρθουν και τα 46 λεωφορεία που ξεκίνησαν το πρωί από την Ειδομένη, στα οποία επιβιβάστηκαν πάνω από 2.000 άνθρωποι.

Μέρος των μεταφερθέντων μεταναστών θα οδηγηθεί και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, ενώ πιθανόν αύριο να ανοίξουν και άλλοι χώροι φιλοξενίας. Ωστόσο πολλές δημοσιογραφικές αναφορές μετέδωσαν νωρίτερα πως μετανάστες που κατέβηκαν από τα λεωφορεία, δεν κατευθύνθηκαν προς τις εγκαταστάσεις του σταδίου. 

Υπενθυμίζεται, πως οι μετανάστες βρίσκονταν σχεδόν τρεις εβδομάδες στην Ειδομένη, ευελπιστώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.


Ο  πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Γιώργος Κοσμόπουλος, αναφέρει στο αθηναϊκό πρακτορείο πως ο κόσμος είναι αρκετός και το γήπεδο έχει αρχίσει να γεμίζει. Ο χώρος θερμαίνεται, υπάρχει φαγητό και κουβέρτες, ενώ δημιουργείται ξεχωριστός χώρος για τις οικογένειες.Ο Γιώργος Κοσμόπουλος ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως προς το παρόν δεν υπάρχουν καταγγελίες για κακομεταχείριση μεταναστών. Πρόσθεσε, όμως, πως δεν κατανοεί γιατί έπρεπε να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι και κυρίως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιδιαίτερα αυτές που παρείχαν ιατρική βοήθεια, από το χώρο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας.0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ