Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αττική σήμερα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αττική σήμερα Facebook Twitter
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αττική σήμερα (Eurokinissi)
0

Ξεκίνησαν από τα αμαξοστάσια τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, που παρέμεναν ακινητοποιημένα λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Οι κεντρικές αρτηρίες στην Αθήνα είναι ανοιχτές ωστόσο μένει να διαπιστωθεί στην πράξη ποιες γραμμές θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και ποιες θα αναγκαστούν σε τροποποίηση δρομολογίου.

Σχετική ανακοίνωση για τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο σήμερα Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι προσπάθειες του ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ συνεχίζονται, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, εκεί που το επιτρέψουν οι συνθήκες, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από τα ΜΜΜ.

Σε ό,τι αφορά στο μετρό, γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και σήμερα 17/2 να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία. Ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Κανονικά θα λειτουργήσει και το τραμ.

«Λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν και χθες σε όλη την Αττική, καθώς και του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όσα δρομολόγια επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν, θα ξεκινήσουν μετά τις 07.00» καταλήγει η ανακοίνωση.

Βγήκαν από το αμαξοστάσιο του Βοτανικού τα λεωφορεία

 

Σύμφωνα με τον Οργανωτικό Γραμματέα του Δ.Σ. του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Φώτη Νικολακόπουλου, τα λεωφορεία ξεκίνησαν από τα αμαξοστάσια ώστε να φτάσουν στις αφετηρίες και τα τέρματα όπου και θα διαπιστωθεί ποιες γραμμές θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα.

Όπως δήλωσε ο κύριος Νικολακόπουλος, μιλώντας στο Open την ίδια ώρα επόπτες του ΟΑΣΑ και η Τροχαία θα κάνουν έλεγχο κατά μήκος των διαδρομών και αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, θα υπάρξει ενημέρωση από τον Οργανισμό.

Αλλαγές στα δρομολόγια του προαστιακού

Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων, που έφερε η κακοκαιρία Μήδεια, σήμερα Τετάρτη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κυκλοφορήσει περιορισμένα δρομολόγια, του Προαστιακού στις διαδρομές: KIATO - ΛIOΣIA, ΛIOΣIA - ΠΛAKENTIAΣ, ΠΛAKENTIAΣ - AEPOΔPOMIO.

Εφόσον τα προβλήματα υποδομής αποκατασταθούν, θα αποκατασταθούν σταδιακά και τα δρομολόγια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM