Αθήνα 2021: Σαν πίνακας παλιάς ευτυχίας

Αθήνα 2021: Σαν πίνακας παλιάς ευτυχίας Facebook Twitter
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΧΑΡΑΣ. Παιδιά παίζουν κάτω απο την Ακρόπολη της Αθήνας, Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021. Φωτ.: Milos Bicanski/ Getty Images
0



ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ,
σήμερα, παιδιά παίζουν, ένας σκύλος τρέχει, χιονοπόλεμος σε εξέλιξη, τα κλαδιά των δέντρων γέρνουν ελαφρά από το βάρος του χιονιού. Μια εικόνα ξεγνοιασιάς που φαίνεται σχεδόν από άλλη εποχή, καθώς οι άνθρωποι ξέχασαν να χαίρονται τα πιο απλά πράγματα, τη φύση και την εγγύτητα, μέσα στην ατέρμονη δίνη της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Το πρωί, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους όλης της Αττικής καλώντας τους να μην κυκλοφορούν τις επόμενες ώρες. Οι εμβολιασμοί ανεστάλησαν, αρκετές περιοχές δεν έχουν ρεύμα ή νερό, οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους.

Αλλά τα παιδιά παίζουν. Σε αυτό το διάλειμμα χαράς, που ας ελπίσουμε ότι θα φέρει μια πιο ανθρώπινη άνοιξη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Ελλάδα / Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, στις 14 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση των μοναχών με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Ηγουμένου και Αρχιεπισκόπου
LIFO NEWSROOM