Παρατείνεται το lockdown: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Παρατείνεται το lockdown: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παράταση του lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. 

Και για την ερχόμενη εβδομάδα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό και εξακολουθούν να ισχύουν τα SMS (ή οι έντυπες δηλώσεις) για τις προβλεπόμενες έξι κατηγορίες μετακινήσεων. Στα ταξί επιτρέπονται πλέον δύο επιβαίνοντες πλην του οδηγού.

Παράλληλα συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9μμ έως τις 5πμ με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις. Επίσης η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους (όσους έχουν ήδη καθοριστεί). 

Διορία 72 ωρών στους φοιτητές

 

Ταυτόχρονα, δίδεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να πάνε εντός 72 ωρών, να αδειάσουν/ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό την λήξη του μισθωτηρίου από το TaxisNET. 

Οι τρεις περιοχές που θα επιτραπεί το κυνήγι

Το ψάρεμα και το κυνήγι θα εξακολουθήσουν να απαγορεύονται, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, και από την παράταση εξαιρούνται οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, όπου στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας, θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες. 

Στις εν λόγω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου αποκλειστικά εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε ομάδες το πολύ τεσσάρων ατόμων - δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης, εκτός τα προβλεπόμενα πρόστιμα, προβλέπεται και ανάκληση των αδειών κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία. 

Ανοίγουν τα πρακτορεία στοιχημάτων

 

Από την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play, υπό την προϋπόθεση θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άρση σκληρού lockdown σε 4 περιοχές

Σε Ανθήλη, Παλαίκαστρο, Κάλυμνο και Αργολίδα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αίρονται τα πρόσθετα μέτρα.

Παράταση σκληρού lockdown

Παρατείνονται για μία ακόμα εβδομάδα τα πρόσθετα, αυστηρά μέτρα στις περιφερειακές ενότητες:

-Βοιωτίας (114 ενεργά κρούσματα και 182 στενές επαφές).

-Λέσβου (59 ενεργά κρούσματα και 123 στενές επαφές). 

Τα μέτρα επίσης παρατείνονται στους δήμους:

-Σπάρτης (με 49 ενεργά κρούσματα)

-Εορδαίας (66 ενεργά κρούσματα)

-Κρόκου (33)

-Σιάτιστας Κοζάνης (13)

-Ασπρόπυργου στην Αττική (78)

-Αχαρνών (175)

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις Αχαρνές, τονίζοντας πως τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ορισμένες γειτονιές προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό στις αρχές. «Αντί να παρατηρείται μείωση» μετά τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα της περασμένης εβδομάδας, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων. Από τα 166 ενεργά κρούσματα της περασμένης εβδομάδας, η περιοχή καταγράφει 175 την τρέχουσα εβδομάδα. 

Κάνοντας έκκληση στους κατοίκους της περιοχής για τήρηση των μέτρων, ο υφυπουργός προειδοποίηση πως περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων ενδέχεται να κάνει αναγκαία την επιβολή επιπλέον περιορισμών. 

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα 

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τον οικισμό Ρομά στον δήμο Κύμης - Αλιβερίου στην Εύβοια. Τα μέτρα θα ισχύουν από αύριο το πρωί στις 6πμ έως και την 1η Φεβρουαρίου. Παράλληλα, όπως είπε κ. Χαρδαλιάς ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε τέσσερις δήμους Κομοτηνής, Μαρωνείας Σαπών, Θάσου και Χαλκίδας καθώς έχουν εντοπιστεί μικρά clusters κρουσμάτων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ