Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες - Η ΕΛ.ΑΣ. θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία τους

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες - Η ΕΛ.ΑΣ. θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία τους Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
0

Την ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης κατά του σταθμάρχη στην Ομόνοια γνωστοποίησε ο Κώστας Καραμανλής, ενώ προανήγγειλε σύσταση ειδικού αστυνομικού σώματος για τις συγκοινωνίες στην Αττική. 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε πως οι κάμερες του σταθμού κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την ΕΛΑΣ να τους ταυτοποιήσει.

«Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δραστών. 

Σχετικά με τη σύσταση του ειδικού σώματος της αστυνομίας για τα ΜΜΜ, επισήμανε ότι ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε πέσει στο τραπέζι αυτή η πρόταση, ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

«Λέμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της ελληνικής αστυνομίας που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο όλου του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής. Ένα σώμα που θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο μετρό, θα δώσει τη λύση που περιμένουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στόχος είναι η δημιουργία του σώματος εντός του έτους. «Μέχρι τότε τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλους τους σταθμούς θα αυξηθούν».



Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM